Za biskvit:
3 jajeta
100 g šećera
1 vanilin šećer
90 g glatkog brašna
1 kašičica praška za pecivo
125 g maslaca
80 g kokosovog brašna
Nadev :
600 g oguljenih i nasečenih jabuka
150 ml vode
malo sveže ceđenog soka od limuna
Krem :
200 ml slatke pavlake
1/2 kašičice cimeta
Glazura :
1 šlag-krema
2 dl mleka
Priprema Jaja, šećer i vanilin šećer penasto umutiti. Dodati brašno pomešano s praškom za pecivo, a zatim otopljeni maslac i kokosovo brašno. Smesu sipati u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju veličine 30 x 18 cm. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.
Za to vreme jabuke preliti vodom, dodati limunov sok, zagrejati na ringli i kuvati pet minuta. Ohladiti i ocediti. Biskvit kratko ohladiti i po njemu rasporediti oceđene jabuke.
Slatku pavlaku umutiti u šlag, naneti ga na jabuke i posuti cimetom. Kolač peći još 10 minuta.U hladno mleko dodati šlag-kremu i mutiti dok krem ne postane čvrst. Naneti ga preko ohlađenog kolača i poslužiti.
Savet: Kolač možete ispeći i u obliku torte.
Neodoljivi kolač s jabukama
Objavljeno
23.08.2015. 3:16h
→ 25.05.2017. 14:18h