Pinđur i kokos torta

Profimedia

Pinđur

- 3 kg mesnatih crvenih paprika
- 2 kg paradajza
- 1 veći plavi patlidžan
- 200 g ljutih papričica
- veza celera
- veza peršuna
- glavica belog luka
- 2 ravne kašike soli
- 2 kašike šećera
- 3 dl ulja
- 2 dl sirćeta

Paradajz, patlidžan, paprike i ljute papričice ispecite u rerni. Oljuštite i sameljite ih na mašini za meso. Sameljite i beli luk. Ugrejte ulje, sipajte mlevenu smesu i pržite 60 minuta. Dodajte sirće, so, šećer, iseckan peršun i celer. Pržite još 20 minuta. Sipajte u tople tegle do vrha, zatvorite i okrenite tegle na poklopac. Tako ostavite da se ohlade, pa ih okrenite na pravu stranu i ostavite na hladno mesto.

Kokos torta

- 1 l mleka
- 3 pudinga od vanile
- 10 kašika šećera
- 300 g kokosovog brašna
- 300 g keksa
- 1 margarin
- 2 kesice šlaga

Skuvajte puding s mlekom na uobičajen način i prohladite ga, pa u njega dodajte umućen margarin. Dobro izmiksajte, a onda dodajte kokosovo brašno i izlomljen keks. Sve lagano izmešajte i sipajte u pleh. Ostavite da se ohladi. Prevrnite na tacnu i premažite šlagom.