Ručak

Shuterstock

Pileća salata

SASTOJCI:

500 g pilećeg belog mesa
200 g pšenice
100 g ajvara
malo ulja
3 jajeta
biber i so

Priprema: Pileće meso skuvati i iseći na sitne komade. Pšenicu oprati, skuvati i dobro ocediti. Jaja skuvati, oljuštiti i iseći na kocke.

U posudi na ulju malo propržiti ajvar i dodati pripremljeno pileće meso i pšenicu. Zaciniti po ukusu i sve pržiti oko deset minuta.

Servirati u posebne posude i staviti u frižider da se ohladi. Pre služenja salatu dekorisati jajima isečenim na kocke.

Desert

Kokos keks

SASTOJCI:

360 g brašna
250 g margarina
100 g šećera
100 g kokosovog brašna
1 jaje :: šećer u prahu

Priprema: Margarin penasto umutiti, dodati jaje, šećer, kokos i brašno, sve dobro sjediniti i formirati male kiflice ili štanglice (ili neki drugi oblik po želji). Poređati ih na pleh i peći na temperaturi od 200 stepeni. Ispečene kiflice još vruće uvaljati u šećer u prahu.