Obično, kada pijemo kafu, u nju dodajemo mleko ili šećer. Novi trend u Americi to itekako opovrgava, jer oni u kafu stavljaju – maslac.
Rekli biste da time dobijamo neki odvratan ukus, ali iznenadili biste se kada vam budemo otkrili da jedna kafena kašika maslaca pojačava dejstvo kafe za čak 5 puta.
Evo i četiri razloga za to:
1. Pogodan za ljude koji mnogo putuju
Ukoliko nemate vremena za duge jutarnje kafe, već biste to vreme radije upotrebili za dug put do posla, samo stavite 2 kašike maslaca u kafu, i osećaćete se kao da ste već doručkovali i u potpunosti se razbudili. Zahvalite se mastima u maslacu!
2. Energija za telo i um
Jedna šolja ovakve kafe pruža vam i do 6 sati energije
3. Gubljenje težine
Ne verujete? Masne naslage u telu će se topiti neverovatnom brzinom.
4. Zdrave masti
Maslac ima genijalne prednosti. Napravljen je od zdravih masti i obezbeđuje neophodnu energiju membranama i hormonima, i dovodi do boljih kognitivnih funkcija.
Smanjuje se rizik od srčanih bolesti, zapaljenja i neurodegenerativnih poremećaja.
(likemag.com)