Sastojci:
- 500 g taljatela
- 1 kg paradajza
- 2 čena belog luka
- ljuta papričica
- 100 g slanine
- 2 kašike ulja
- so, biber
- kašičica iseckanog peršuna
- 40 g rendanog parmezana
Priprema:
Taljatele skuvajte u slanoj vodi. Paradajz prelijte ključalom vodom, oljuštite, presecite na četiri dela i naseckajte kao i beli luk. Papričicu rasecite po dužini, uklonite semenke i iseckajte što sitnije (ukoliko ne volite ljuto, izostavite je). Slaninu nasecite na tračice, pa je zajedno sa papričicom i belim lukom prodinstajte na ulju. Umešajte paradajz i dinstajte još deset minuta. Posolite i pobiberite. Testeninu ocedite, dodajte paradajzu i kratko zagrejte, promešajte i stavite na tanjire. Pospite peršunom i parmezanom.
Pikant-taljatele
Objavljeno
09.09.2015. 1:43h
→ 01.10.2017. 0:00h