Kolač od šargarepe i ananasa

Profimedia

Sastojci:

- 3/4 šolje kisele pavlake
- 3 jajeta
- 3/4 šolje ulja
- 1,5 šolja šećera
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 2 kašičice cimeta
- prstohvat soli
- 2 šolje brašna
- 2 kašičice sode bikarbone
- 2 šolje rendane šargarepe
- 1 šolja kokosovog brašna
- 1 šolja iseckanih oraha
- 1 šolja seckanog ananasa (oko 220 g)
- 1 šolja suvog grožđa

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pomešajte u posudi brašno, sodu bikarbonu, so i cimet.

Posebno pomešajte jaja, pavlaku, ulje, šećer i vanilu. Tome dodajte smesu s brašnom, a zatim mešajte dok ne dobijete homogenu masu.

U posebnoj posudi promešajte šargarepu, kokos, orahe, ananas i suvo grožđe.

Smesu sa šargarepom dodajte smesi s jajima i sve dobro sjedinite.

Dobijenu masu ulijte u nauljen i pobrašnjen pleh i pecite na temperaturi od 180 stepeni oko sat vremena. Proverite čačkalicom da li je kolač pečen.

Kad se kolač ohladi, po želji ga možete ukrasiti šlagom.

Sačekajte da se ohladi pre nego što ga isečete i poslužite.