Desert i predjelo
Slatka proja i praziluk-salata
Sastojci:
1/2 šolje kukuruznog brašna (palente)
1,5 šolja brašna
1,2 šolje mleka
2/3 šolje šećera
1 kašika praška za pecivo
1/2 kašičice soli
1/3 šolje ulja
2 kašike otopljenog putera
1 kašika meda
2 jajeta
Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni. U posudi promešajte palentu, brašno, šećer, so i prašak za pecivo. Dodajte ulje, otopljeni puter, med, umućena jaja i mleko. Sve dobro promešajte dok ne dobijete homogenu smesu, a zatim je sipajte u nauljen i pobrašnjen pleh. Pecite kolač u zagrejanoj rerni oko 35 minuta.
1/2 šolje kukuruznog brašna (palente)
1,5 šolja brašna
1,2 šolje mleka
2/3 šolje šećera
1 kašika praška za pecivo
1/2 kašičice soli
1/3 šolje ulja
2 kašike otopljenog putera
1 kašika meda
2 jajeta
Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni. U posudi promešajte palentu, brašno, šećer, so i prašak za pecivo. Dodajte ulje, otopljeni puter, med, umućena jaja i mleko. Sve dobro promešajte dok ne dobijete homogenu smesu, a zatim je sipajte u nauljen i pobrašnjen pleh. Pecite kolač u zagrejanoj rerni oko 35 minuta.
Foto: Shutterstock
Praziluk-salata
Sastojci:
400 g praziluka
2-3 srednja krompira
250 g feta-sira
250 g praške šunke
4 dl kisele pavlake
100 g majoneza
so
Priprema: Skuvajte krompir. Praziluk dobro operite i iseckajte na kolutiće, dodajte izrendan feta-sir, rendanu prašku šunku, krompir isečen na kockice (ne treba da budu sitne), kiselu pavlaku i majonez. Sve lagano sjedinite, posolite, ohladite i poslužite.