Ovako se priprema savršen grilovan patlidžan

Shutterstock
Patlidžan sa roštilja može biti savršena salata ili prilog uz glavno jelo

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa

Patlidžan sa roštilja može biti pravo razočaranje ukoliko se ne pripremi na pravi način. Predstavljamo vam nekoliko trikova uz pomoć kojih ćete dobiti savršeni grilovani patlidžan - ni previše mekan i vlažan, ali ni suv. Tajna je u posebnom načinu grilovanja, ali i u specijalnom prelivu. Ovako pripremljen patlidžan odličan je prilog uz glavno jelo.

Napravite preliv od maslinovog ulja, meda, kima, mlevenog belog luka i sirćeta, a zatim dodajte so i biber.Isecite patlidžan na kolutove debljine do 2 cm, i površinu blago zasecite nožem. Na jednu stranu nanesite preliv i tu stranu stavite na roštilj. Pre nego što okrenete patlidžan, nanesite preliv. Kada je patlidžan pečen, servirajte sa pripremljenim mesom kao salatu ili dodatak uz jelo.

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:

5 najboljih recepata za jela sa tikvicama

Musaka od plavog patlidžana

6 recepata za jela sa plavim patlidžanom

Najbolji recept za pohovane tikvice

5 korisnih saveta za pripremu pasulja