Ono što su uživaoci slatkiša čekali - čokolada koja je zapravo dobra za vaše zdravlje.
Naučnici iz bostonske kompanije su navodno proizveli lekovitu čokoladu koja sadrži samo 35 odsto masnoće. Ljudi iz kompanije su pronašli način kako da načine kakao, prirodni sastojak čokolade, mnogo manje gorkim, čime se smanjuje potreba za masnoćom i šećerom.
Prosečna tabla čokolade sadrži oko 70 odsto masnoće i šećera. Kakao sadrži antioksidante i minerale koji imaju puno zdravstvenih benificija. Snizavaju pritisak, štite nervni sistem i smanjuju rizik od moždanog udara.
Ljudi iz kompanije su otkrili svoj izum na svetskom Sajmu čokolade u Londonu i objasnili da su u izradi čokolade koristili biljku poreklom iz Andinskog područja u Boliviji i Peruu koja poboljšava ukus. "Ova čokolada eliminiše potrebu za zaslađivačima i mastima u čokoladi, oslobađajući medicinske beneficije kakaa" rekao je Gregori Aharonian, predsednik kompanije.
Ljudi iz kompanije kažu da je trenutno ova čokoladna tabla samo prototip i nije sprena za tržište i da je njihov konačni cilj čokolada koja sadrži samo 10 odsto masnoće i šećera.
(Dailymail)