Čupavci s voćnim jogurtom
Sastojci: 300 g brašna, 250 g šećera, 50 g maslaca, 4 jajeta, 1 prašak za pecivo, 10 kašika mleka,
Glazura: 125 g maslaca, 125 g šećera, 125 ml mleka, 130 g čokolade za kuvanje, 300 g kokosa, 2,5 šolje čvrstog (grčkog) voćnog jogurta
priprema: Odvojte žumanca od belanaca. Pomešajte brašno i prašak za pecivo. Žumanca pomešajte s 200 grama šećera i maslacem. Stalno mešajući, dodajte mleko, kašiku po kašiku, a zatim i malo po malo brašna.
Od belanaca napravite čvrst sneg, a pred kraj dodajte 50 grama šećera. Varjačom lagano umešajte sneg u testo.
Namastite kalup, prelijte smesu i pecite u prethodno zagrejanoj rerni pola sata na 190 stepeni. Ostavite da se ohladi, pa pečenu koru isecite na kocke.
Za glazuru rastopite čokoladu, šećer i mleko. Kocke isecite na polovine. Uvaljajte ih u glazuru, pa u kokos. Između polovina stavite voćni jogurt. Prelijte ostatkom čokoladne glazure i kokosom.