NAJBOLJA ZIMNICA SA JUGA SRBIJE: Paprike na vranjanski način

Shutterstock, Profimedia
Za sve one koji vole pečenu papriku, ali ne i aromu koju one poprime u zamrzivaču, ovo je odlično rešenje za zimnicu.

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Lisa.rs

Sastojci:

paprika (mesnate babure ili mesnate crvene šilje)

ulje

so

vinsko sirće


Priprema:

Mesnate paprike ispecite na šporetu i ostavite ih tako neoljuštene da stoje jedan dan. Sutradan u šerpu uspite ulje prema broju paprika (ako treba, kasnije ćete ga dodati još), ali ulje mora biti dobro zagrejano. Svaku oljuštenu paprika umačite u ulje, odmah vadite i ređajte u toplu teglu.

Svaki red paprika malo posolite. Napunite teglu da ostane tri prsta prazna. Ostavite paprike u tegli još jedan dan i potom ih nalijte vinskim sirćetom. Teglu samo poklopite tanjirićem jer paprike previru i izbacuju ulje. Kad se završi vrenje (što paprici ništa ne oduzima od ukusa), dodajte još sirćeta da paprike u njemu ogreznu. Sad povežite tegle i opstavite s ostalom zimnicom.

Shutterstock, Profimedia 


Sa sajta Lisa.rs pročitajte i:

Pikantno toplo predjelo: paprike punjene feta sirom

Slana zimnica: recept za paprike punjene kupusom

Slana zimnica: recept za paprike sa belim lukom

Krompir pečen u rerni sa dodatkom susama i paprike

Recepti najboljih domaćica: musaka sa krompirom, paprikom i plavim patlidžanom