Ovaj tekst je preuzet sa sajta Lisa.rs
Sastojci:
paprika (mesnate babure ili mesnate crvene šilje)
ulje
so
vinsko sirće
Priprema:
Mesnate paprike ispecite na šporetu i ostavite ih tako neoljuštene da stoje jedan dan. Sutradan u šerpu uspite ulje prema broju paprika (ako treba, kasnije ćete ga dodati još), ali ulje mora biti dobro zagrejano. Svaku oljuštenu paprika umačite u ulje, odmah vadite i ređajte u toplu teglu.
Svaki red paprika malo posolite. Napunite teglu da ostane tri prsta prazna. Ostavite paprike u tegli još jedan dan i potom ih nalijte vinskim sirćetom. Teglu samo poklopite tanjirićem jer paprike previru i izbacuju ulje. Kad se završi vrenje (što paprici ništa ne oduzima od ukusa), dodajte još sirćeta da paprike u njemu ogreznu. Sad povežite tegle i opstavite s ostalom zimnicom.
Sa sajta Lisa.rs pročitajte i:
Pikantno toplo predjelo: paprike punjene feta sirom
Slana zimnica: recept za paprike punjene kupusom
Slana zimnica: recept za paprike sa belim lukom
Krompir pečen u rerni sa dodatkom susama i paprike
Recepti najboljih domaćica: musaka sa krompirom, paprikom i plavim patlidžanom