Sastojci:
2 glavice crnog luka
1 čen belog luka
1/2 ljute papričice
1/2 veze peršuna
1/2 kg mlevenog junećeg mesa
1 jaje
2 kašike prezli
so, biber
2 kašike ulja
2 seckane glavice crnog luka
100 ml tamnog piva
150 ml juneće supe (od kocke)
Priprema: Iseckati crni i beli luk. Očistiti papričicu od semenki i iseckati je sitno. Peršun takođe oprati i iseckati. Izmešati meso sa crnim i belim lukom, peršunom i papričicom, dodati jaje, prezle, so i biber. Od mase vlažnim rukama praviti pljeskavice. Zagrejati ulje u tiganju i ispržiti pljeskavice s obe strane. Izvaditi ih i ostaviti ih na toplom. Crni luk iseckati sitno i propržiti na masnoći od prženja pljeskavica, pa naliti pivo i supu. Ukuvati na srednjoj temperaturi i začiniti. Servirati pljeskavice prelivene sosom od piva uz krompir-pire ili dinstano povrće.
2 glavice crnog luka
1 čen belog luka
1/2 ljute papričice
1/2 veze peršuna
1/2 kg mlevenog junećeg mesa
1 jaje
2 kašike prezli
so, biber
2 kašike ulja
2 seckane glavice crnog luka
100 ml tamnog piva
150 ml juneće supe (od kocke)
Priprema: Iseckati crni i beli luk. Očistiti papričicu od semenki i iseckati je sitno. Peršun takođe oprati i iseckati. Izmešati meso sa crnim i belim lukom, peršunom i papričicom, dodati jaje, prezle, so i biber. Od mase vlažnim rukama praviti pljeskavice. Zagrejati ulje u tiganju i ispržiti pljeskavice s obe strane. Izvaditi ih i ostaviti ih na toplom. Crni luk iseckati sitno i propržiti na masnoći od prženja pljeskavica, pa naliti pivo i supu. Ukuvati na srednjoj temperaturi i začiniti. Servirati pljeskavice prelivene sosom od piva uz krompir-pire ili dinstano povrće.
Savet: Umesto junećeg, možete koristiti svinjsko ili mešano meso