Ova odlična mešavina biće i lep prilog za one dane kad nemate vremena za komplikovani ručak
Ovaj tekst je preuzet sa sajta Lisa.rs
Sastojci:
3 kg paradajza
1 kg mesnatih babura
malo salicila
so
biber
Priprema:
Operite i ocedite paradajz, pa ga stavite u šerpu i ispecite. Kad se ohladi, oljuštite ga i izgnječite. U međuvremenu ispecite i babure, ohladite, oljuštite koru, isecite ih i pomešajte sa paradajzom. Začinite i stavite u tegle. Na kilogram mase dodajte najviše 1 gram salicila. Zatvorite dvostrukim celofanom.
Sastojci:
3 kg paradajza
1 kg mesnatih babura
malo salicila
so
biber
Priprema:
Operite i ocedite paradajz, pa ga stavite u šerpu i ispecite. Kad se ohladi, oljuštite ga i izgnječite. U međuvremenu ispecite i babure, ohladite, oljuštite koru, isecite ih i pomešajte sa paradajzom. Začinite i stavite u tegle. Na kilogram mase dodajte najviše 1 gram salicila. Zatvorite dvostrukim celofanom.
Shutterstock
Izvor: Lisa
Sa sajta Lisa.rs pročitajte i:
Slana zimnica: sos od paradajza i maslina za italijanska jela
Savršena mešavina sa čeri paradajzom: obrok-salata "Rosini"
Recepti najboljih domaćica: pileći paprikaš s noklicama
Slana zimnica: recept za ajvar od zelenog paradajza
Slana zimnica: recept za paprike punjene kupusom