PEČENI PARADAJZ I PAPRIKA U TEGLI: Idealna salata i dodatak za zimski đuveč

Profimedia
Ova odlična mešavina biće i lep prilog za one dane kad nemate vremena za komplikovani ručak

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Lisa.rs

Sastojci:

3 kg paradajza

1 kg mesnatih babura

malo salicila

so

biber

Priprema:

Operite i ocedite paradajz, pa ga stavite u šerpu i ispecite. Kad se ohladi, oljuštite ga i izgnječite. U međuvremenu ispecite i babure, ohladite, oljuštite koru, isecite ih i pomešajte sa paradajzom. Začinite i stavite u tegle. Na kilogram mase dodajte najviše 1 gram salicila. Zatvorite dvostrukim celofanom.
Shutterstock 

Izvor: Lisa

Sa sajta Lisa.rs pročitajte i:

Slana zimnica: sos od paradajza i maslina za italijanska jela

Savršena mešavina sa čeri paradajzom: obrok-salata "Rosini"

Recepti najboljih domaćica: pileći paprikaš s noklicama

Slana zimnica: recept za ajvar od zelenog paradajza

Slana zimnica: recept za paprike punjene kupusom