Pikantan i mirisan, ovaj ajvar biće ukusan namaz za sve sendviče i sjajna salata za gurmane
Ovaj tekst je preuzet sa sajta Lisa.rs
Sastojci:
2 kg zelenog paradajza
3-4 veća korena rena
200 g senfa
4 dl ulja
so
Sastojci:
2 kg zelenog paradajza
3-4 veća korena rena
200 g senfa
4 dl ulja
so
Profimedia
Priprema:
Zeleni paradajz dobro operite, očistite i sameljite. Ostavite da se ocedi u cediljki. Izmešajte ga sa senfom, narendanim renom, uljem i solju. Sve to dobro umutite, pa sipajte u čiste tegle. Pokrijte celofanom.
Vreme pripreme: 30 minuta + vreme za ceđenje
Recepte piše: Marija Jakob
Sa sajta Lisa.rs pročitajte i:
Postojbina leskovačkog ajvara
Slana zimnica: sos od paradajza i maslina za italijanska jela
Pileće grudi u sosu od paradajza i maslina
Saveti iskusnih domaćica: najbolje pečeno pile svih vremena (6 saveta)
Italijanske šmekerske špagete sa orasima i čeri paradajzom