Brzo i lako možete napraviti supu sa knedlama od brokolija, kad se budete odlučili da zgotovite "jelo na kašiku".
Ovaj tekst je preuzet sa sajta Lisa.rs
Sastojci:
1 l supe
100 g brokolija
jaje
30 g prezli
kašika brašna
na vrh noža muskatnog oraščića
kašičica vegete
Priprema:
Brokoli operite i razdvojte na manje cvetove. Isecite sitno, pa stavite da se kuva u kipućoj slanoj vodi. Kad provri, kuvajte još 5 minuta. Dobro procedite (da vam se kasnije knedle ne raspadnu), ali sačuvajte vodu u kojoj se brokoli kuvao. Ručno ili u blenderu umutite jaja s brokolijem.
U posebnoj činiji izmešajte prezle, brašno, muskatni oraščić i vegetu, dodajte smesu od jaja i brokolija, i sve dobro sjedinite. Vodu u kojoj se kuvao brokoli vratite na vatru da provri, zatim smanjite temperaturu da polako vri. Rukama pravite knedlice, spuštajte ih u vodu i kuvajte samo minut. Izvadite knedlice rešetkastom kašikom. U svaki tanjir sipajte prethodno zagrejanu supu, pa dodajte knedlice.
Napomena: Ako želite da zadržite lepu zelenu boju brokolija, isperite ga hladnom vodom odmah posle kuvanja, da ga "preseče".
Sastojci:
1 l supe
100 g brokolija
jaje
30 g prezli
kašika brašna
na vrh noža muskatnog oraščića
kašičica vegete
Priprema:
Brokoli operite i razdvojte na manje cvetove. Isecite sitno, pa stavite da se kuva u kipućoj slanoj vodi. Kad provri, kuvajte još 5 minuta. Dobro procedite (da vam se kasnije knedle ne raspadnu), ali sačuvajte vodu u kojoj se brokoli kuvao. Ručno ili u blenderu umutite jaja s brokolijem.
U posebnoj činiji izmešajte prezle, brašno, muskatni oraščić i vegetu, dodajte smesu od jaja i brokolija, i sve dobro sjedinite. Vodu u kojoj se kuvao brokoli vratite na vatru da provri, zatim smanjite temperaturu da polako vri. Rukama pravite knedlice, spuštajte ih u vodu i kuvajte samo minut. Izvadite knedlice rešetkastom kašikom. U svaki tanjir sipajte prethodno zagrejanu supu, pa dodajte knedlice.
Napomena: Ako želite da zadržite lepu zelenu boju brokolija, isperite ga hladnom vodom odmah posle kuvanja, da ga "preseče".
Prifmedia
Recepte piše: Milja Lukić
Izvor: Lisa
Sa sajta Lisa.rs pročitajte i:
Kulinarski izazov: gusta supa od bundeve
„Supa” od šumskog voća
Jesenji specijalitet: topla supa od piva i luka
Grčka supa s limunom
Domaća instant minestrone supa