Sastojci: 50 g mlevenih oraha, 200 g belog ratluka (običnog), 150 g mlevenog keksa, 200 g šećera u prahu, 4 kašike vrele vode, 200 g čokolade, 1/2 margarina
Priprema: Zamesiti sve sastojke (sem čokolade i margarina), pa masu podeliti na 10 jednakih delova. Svaki deo istanjiti u obliku dugačkog valjka, dužine trouglastog kalupa u koji se posle ređa.
Čokoladni deo: rastopiti 200 g čokolade i pola margarina.
U trouglastom kalupu ređati čokoladni deo - jedan valjak, čokoladni deo - dva valjka, čokoladni deo - tri valjka, čokoladni deo i poslednja četiri valjka. Kolač staviti u frižider da se stegne. Nakon vađenja iz kalupa preliti ga čokoladnom glazurom.
Čokoladni grozd
Objavljeno
27.10.2015. 1:14h
→ 01.10.2017. 0:00h