HIT POHVALA ZA KRALJA ŠEĆERA: Koletova moć je opijajuća!

Marina Lopičić
Sandra Barjaktarević na Fejsu posvetila tekst Miodragu Kostiću, opisujući ga kao „vizionara u ultrabrzim i čistim kolima“

BEOGRAD - Njegova moć je opijajuća, to znam po tome koliko ga žene vole.
Pogađate o kome je reč? Ne? Idemo dalje...
- A on se gnušao veza na poslu, nikad nisam videla niti ga čula da ružno govori o ženama, niti da se nabacuje bilo kome...

I dalje ne pogađate? Ovo su rečenice iz podužeg teksta koji je Sandra Barjaktarević posvetila svom bivšem poslodavcu Miodragu Kostiću Koletu. Ona nimalo nije štedela na rečima hvale za kralja šećera, objavivši to na svom profilu na Fejsbuku. Kako kaže, to je njen „omaž velikom Koletu, čoveku vizionaru, beskrajno hrabrom i snažnom, pravdoljubivom, istrajnom, pametnom i često teškom i prezahtevnom“.
- U „MK komerc“ došla sam sasvim slučajno, kad sam već očajnički tražila izlaz iz lagano umirućeg NGO sektora. Birao je lično predsednik kompanije Miodrag Kostić, nekrunisani kralj šećera. Intervju je bio lep, ali ništa posebno i ne tako strašno. Onda je počelo putovanje u petoj brzini, koje je trajalo sedam godina - piše Sandra.

Kostić ju je, kaže, naučio pregovaranju, razumevanju suštine biznisa i hrabrom nastupu, i beskrajno mu je zahvalna na tome.
- Kole radi 20 sati, spava pet i vežba bar jedan sat. I tako 365 dana u godini. Uvek je bio ispred vremena, znam po uslovima u kojima smo radili - najlepše, potpuno fensi kancelarije (koje je radila studentkinja arhitekture), najbolja oprema, prvi smo imali SAP, u svemu smo bili prvi. Kole je uvek ulickan, namirisan, lepo obučen, u savršenim cipelama i ultrabrzim i čistim kolima. A takvi su i svi zaposleni. Sećam se, gde god sam odlazila, mogla sam nogom u vrata, svi su znali za MK i svi su hteli da rade s nama. Divan osećaj - zaključuje ponosno bivša radnica.

(M. L.)

Čokoladna kruna
TROŠILA PO 50.000 EVRA

Kostić joj je, piše ona, dozvoljavao da organizuje događaj s beskonačnim budžetom, siguran da neće potrošiti ni dinara više nego što je potrebno.
- Trošila sam po 50.000 evra pre desetak godina, ali događaji koje je MK organizovao bili su vrhunski - od njive do „Hajata“, Londona, Minska, Kijeva, Novosadskog sajma. Tu sam postala i krunisana kraljica iventova jer mi je jednom poklonio čokoladnu krunu sa sve zlatnim prelivom u prahu. Ah, kako sam bila ponosna.