INFORMER PONOVO UHVAĆEN U LAŽI: Policija dobila dokaze o pretnjama smrću Rodiću i njegovoj porodici

Nebojša Mandi
BEOGRAD - Predsednik AMG Aleksandar Rodić danas je u policiji priložio konkretne dokaze o pretnji koji su upućeni njemu i njegovoj porodici, a koje su 5. novembra u 23.05 stigle na web adresu Kurira sa mejl adrese silvesterstalone75000@gmail.com, a koja glasi:

"Raja će biti pronađen u ulazu zgrade, silovan i ubijen od batina. Premijer Slavka Ćuruvija u najavi. Od stida nije objavljena potpuna istina - pseto smo jebali pre nego što je izdahnulo. Isto je i sa vašim ljubljenim premijerom Đinđićem - to pseto smo uredno priveli , ispitali i od batina na mestu ubili - naravno kasnije smo montirali famozni BMW i magarca kako maše stop stop - cvileo je kao kurva ne isporučuje se Milošević u prolazu. Toliko".

Ovo nisu prve pretnje koje su upućene redakciji Kurira, gospodinu Rodiću i članovima njegove porodice. Policija je već ranije davala zaštitu urednicima i novinarima naše redakcije, o čemu postoji pisani trag u arhivama policije. Pretnje su se uvek dešavale kada je Kurir pisao o različitim kriminalnim radnjama političara u Srbiji i Crnoj Gori.

Napadi televizije Pink i Informera na Kurir i vlasnika Aleksandra Rodića, predstavljaju pokušaj vlasti da zaustavi pisanje Kurira i razoktkrivanje brojnih afera u kojima su učestvovali srpski i crnogorski funkcioneri. Cilj ovog organizovanog napada je iznuda i kontrola uređivačke politike, a u ove svrhe beskrupulozno se zloupotrebljavaju čak i državne institucije.

U trenutku kada se najdirektnije preti smrću Rodiću i njegovoj porodici, dnevne novine Informer i televizija Pink svakodnevno objavljuju laži o vlasniku AMG i poslovanju kompanije koje su u njegovom vlasništvu, čime se doprinosi stvaranju atmosfere linča i predstavljaju napad na život Rodića i njegove porodice. U takvim okolnostima novinari Kurira rade u atmosferi zastrašivanja.

Ulje na vatru dodatno dolivaju pojedini političari iz Srbije i Crne Gore koji svojim izjavama daju legitimet hajci koja se lažima vodi protiv Kurira i njenog vlasnika, što dodatno ugrožava bezbednost ne samo Aleksandra Rodića već i svih zaposlenih u AMG.

Ta celokupna medijska hajka i javno isptupanje pojedinih funckionera dovela je do zastrašivanja zaposlenih u AMG, kao i zastrašivanja naših poslovnih partnera.