Teleće šnicle u sosu od belog luka, palačinke s jabukama

Shutterstock

Sastojci:

- 600 g telećeg mesa od buta
- biozačin, malo aleve paprika
- 4 čena belog luka
- 30 g brašna
- 1 kašika ajvara
- ulje
- 1 dl crnog vina

PRIPREMA: Meso isecite na šnicle, pa ga rastanjite tučkom za meso. Brašno pomešajte sa alevom paprikom, pa svaku šniclu (samo jednu stranu) uvaljajte u tu mešavinu. Na zagrejano ulje stavite šnicle - najpre pobrašnjenu stranu, a potom je okrenite na drugu (sa svake strane pecite dva-tri minuta). Pospite suvim začinom, podlijte vodom i dinstajte polupokriveno na laganoj vatri 30 minuta. Po potrebi podlivajte vodom. Kad meso omekša, dodajte ajvar, iseckan beli luk i vino, pa još malo prodinstajte. Poslužite uz prilog od povrća, krompir-pire ili pomfrit.

Sočne palačinke s jabukama

Sastojci:

- 1/4 šolje istopljenog putera
- 1 jaje
- 1 šolja mleka
- 1 šolja rendanih jabuka
- 1,2 šolje brašna
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 1/4 kašičice cimeta
- 1 kašika šećera

PRIPREMA: U posudi promešajte puter, jaja, mleko i jabuke. U posebnoj posudi sjedinite brašno, prašak za pecivo, cimet i šećer, pa to pomešajte s mešavinom s jabukama da se masa lepo sjedini. Zagrejte malo ulja u tiganju i pecite palačinke s obe strane dok ne porumene.