STVAR UKUSA: Ovako se pravi najhrskaviji pomfrit
Gnjecavi i mekani krompirići nisu baš rado viđeni na trpezi. Zato vam predstavljamo odličan trik koji će od vaših krompirića napraviti neodoljivo hrskav pomfrit. Bilo da ćete ih poslužiti kao prilog uz glavno jelo ili ukusnu grickalicu, hrskav pomfrit će biti adut vaše kuhinje, piše sajt Stvar ukusa.
Izaberite zdrave krompire, oljuštite ih i isecite na prutiće. Najbolje bi bilo da koristite mašinu za sečenje pomfrita, ali možete se i sami potruditi da krompirići budu približne veličine.Isečen pomfrit stavite u ledenu vodu i ostavite tako najmanje pola sata. Nakon toga pržite krompiriće na uobičajen način, a oni će biti hrskavi i neće upiti previše masnoće.
SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:
Kako da ispečete savršen pomfrit u rerni
6 grešaka u pripremi svinjskih krmenadli
Kako da napravite savršen krompir pire (VIDEO)
Zašto ne treba prati sirovu piletinu
Da li je pileća džigerica dobra za vaše zdravlje