Lazar Hopl: Nisam oteo ničiju zgradu, niti sam bilo kome pretio!

Lazar Hopl, za koga Bojan Gajović, direktor firme „Belmostroj“, tvrdi da je zajedno sa Goranom Kneževićem, a uz podršku načelnika beogradske policije Veselina Milića, učestvovao u otimanju zgrade u Pećkoj 13 na Zvezdari, tvrdi da ništa od optužbi iznetih na njegov račun nije tačno.

Lazar Hopl nije upao sa ostalim osobama nasilno na gradilište na Zvezdari i uz pretnju prinudom preuzeo od investitora Bojana Gajovića objekat na ovoj adresi. Hopl je jedini vlasnik stana u potkrovlju, na osnovu ugovora o kupoprodaji nepokretnosti, overenog u Prvom osnovnom sudu u Beogradu - navodi se u odgovoru, koji je uz prateću dokumentaciju Hopl dostavio juče Kuriru.

Hopl navodi i da prema Gajoviću nikada nije preduzimao bilo šta nezakonito, a posebno naglašava da mu nije pretio, prinuđivao ga, niti mu davao novac na kamatu.
- U prilog tome dostavljam presudu Osnovnog suda u Kraljevu, kojom je odbijena optužba Gajovića za ugrožavanje sigurnosti, zatim rešenje istog suda kojim se obustavlja krivični postupak za zelenašenje, kao i rešenje Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu kojim je odbačena krivična prijava Bojana Gajovića za krivično delo iznude - navodi Lazar Hopl.

Suprotno tome, kako tvrdi, on je protiv Gajovića podneo krivične prijave Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu za lažno prijavljivanje i krađu, po kojima su postupci još uvek u toku.
- Preduzeće „Belmostroj“ nije privelo nameni stanovanja stanove među čijim kupcima je Lazar Hopl i zbog toga je u toku postupak pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, a materijalni dokazi potvrđuju da Bojan Gajović nema nikakva prava na ovoj zgradi jer nije ispoštovao ugovorne obaveze - navodi Hopl u pisanoj izjavi.

Lazar Hopl tvrdi u pisanoj izjavi da nisu tačni navodi da je u kumovskoj vezi sa Veselinom Milićem.
- Veselin Milić koji se pominje u tekstu meni nije kum. Lično sam pozvao službenike PS Zvezdara zbog postavljene ograde i nedozvoljenih radnji Bojana Gajovića - naveo je Hopl, koji je potvrdio da mu je izdata dozvola za nošenje oružja, ali u po zakonu.

(E. K.)