Ruska salata

Thinkstock

Sastojci:

- 400 g šunkarice
- 1/2 kg krompira
- 1/2 kg šargarepe
- 5 jaja
- 400 g graška (može i iz konzerve)
- 350 g kiselih krastavaca
- 700 ml posnog majoneza
- 2 kašičice senfa
- so, biber

Priprema:

Šunkaricu iseći na što sitnije komade.

Krompir oguliti i skuvati u slanoj vodi, pa ga ohladiti i iseckati na kockice. Posebno skuvati šargarepu i jaja.

Ohlađenu šargarepu iseckati na kocke, a jaja pažljivo iseći oštrim nožem. Kisele krastavčiće takođe iseckati na kocke.

Skuvan grašak ocediti.

U većoj posudi pažljivo pomešati šunkaricu, krompir, šargarepu, grašak, jaja i kisele krastavce, pa dodati majonez i senf, posoliti i pobiberiti po ukusu. Sve lagano promešati da se svi sastojci sjedine. Tako pripremljenu salatu staviti u frižider da se pre služenja dobro ohladi.

Savet: Ukoliko volite, ovu salatu možete obogatiti sitnim komadima tunjevine