Naravno, važno je da vam svi sastojci budu pri ruci, ali kad uključite mikser, slobodno uključite i štopericu...
Sastojci:
100 gr crne čokolade (najbolje je upotrebiti onu sa 70 % kakao praha)
300 ml slatke pavlake
50 gr prah-šećera
1 belance
2 kašike likera "amareto"
Priprema:
Izlomite čokoladu na komadiće. U šerpici zagrejte polovinu pavlake dok ne počne da ključa, sklonite sa vatre i dodajte komadiće čokolade mešajući dok se ne rastope, piše portal Lisa. Sipajte u činiju za mućenje, a nju stavite u posudu s vodom punom leda. Dodajte ostatak pavlake i liker. Mutite dok se na površini ne pojave meki vrhovi pene.
U drugoj posudi umutite belance sa prah šećerom. Polako izmešajte žicom čokoladnu smesu i umućeno belance i poslužite u dobro rashlađenim čašama. Ukrasite po želji.
100 gr crne čokolade (najbolje je upotrebiti onu sa 70 % kakao praha)
300 ml slatke pavlake
50 gr prah-šećera
1 belance
2 kašike likera "amareto"
Priprema:
Izlomite čokoladu na komadiće. U šerpici zagrejte polovinu pavlake dok ne počne da ključa, sklonite sa vatre i dodajte komadiće čokolade mešajući dok se ne rastope, piše portal Lisa. Sipajte u činiju za mućenje, a nju stavite u posudu s vodom punom leda. Dodajte ostatak pavlake i liker. Mutite dok se na površini ne pojave meki vrhovi pene.
U drugoj posudi umutite belance sa prah šećerom. Polako izmešajte žicom čokoladnu smesu i umućeno belance i poslužite u dobro rashlađenim čašama. Ukrasite po želji.
Profimedia
Sa sajta Lisa.rs pročitajte i:
Zanimljiva hladna predjela: recept za slani čizkejk sa povrćem i šunkom
Glavno jelo za ljubitelje mesa: krmenadle u sosu od paprika (RECEPT)
Slana predjela: brza torta od luka s mileramom (RECEPT)
Slana predjela: kačkavalj rolat sa šunkom (RECEPT)
Svečane poslastice: fina nugat torta sa lešnicima i višnjama (RECEPT)