BLOG UŽIVO: Juventus bez Mandžukića na Sevilju

Reuters
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:15 - Everton i Kristal Palas remijem zatvorili 15. kolo Premijer lige
Fudbaleri Evertona i Kristal Palasa odigrali su danas 1:1 u poslednjoj utakmici 15. kola Premijer lige.Palas je poveo u 76. minutu golom Skota Dana glavom posle centaršuta, a izjednačenje Evertonu doneo je Romelu Lukaku pet minuta kasnije. Situacija na tabeli znatno se zakomplikovala posle odigranog 15. kola. Kristal Palas je šesti sa 23 boda, a Everton je deveti sa 22. Sada na tabeli tri tima imaju 23 boda, tri imaju 22, a jedan ima 21. Kristal Palas u sledećem kolu dočekuje Sautempton, a Everton ide u goste Noriču.

22:45 - Espanjol i Levante remijem zatvorili 14. kolo Primere
Fudbaleri Espanjola i Levantea odigrali su večeras 1:1 u poslednjoj utakmici 14. kola španske Primere.Levante je poveo već u šestom minutu, kada je Heferson Lerma iskoristio grešku odbrane Espanjola i smestio loptu u mrežu. Domaći tim je posle pet minuta pogodio stativu, a onda sredinom poluvremena propustio sjajnu šansu za izjednačenje. Espanjol je konačno izjednačio u 56. minutu, kada je Herard Moreno iskoristio pas i postigao gol za 1:1. Levanteu je u 71. minutu poništen gol zbog ofsajda. Levante ovim bodom nije uspeo da pobegne iz opasne zone, ali se pomerio sa dna tabele, jer sada ima 11 bodova, jedan više od Las Palmasa, i isto kao i Granada i Malaga. Espanjol je 12. na tabeli, sa 17 bodova.


22:12 - Juventus bez Mandžukića na Sevilju
Fudbaler Juventusa Mario Mandžukić neće sutra igrati protiv Sevilje u Ligi šampiona zbog gripa, saopštio je italijanski šampion.Hrvatski reprezentativac neće ni putovati u Španiju. Juventus je od ranije bez Patrisa Evre, koji je povredio koleno u prošli petak u pobedi protiv Lacija.
Osim ovog važnog dua, trener Masimilijano Alegri neće moći da računa na Marija Leminu, Samija Kediru, Ernanesa, Roberta Pereiru i Martina Kaseresa. Juventusu je bod dovoljan za prolazak u drugu fazu, a pobeda bi mu donela prvo mesto u odnosu na Mančester siti, koji ima dva boda manje. Sevilja mora da pobedi ako želi da sačuva nadu da će proći u Ligu Evropa, jer ima dva boda manje od Borusije Menhengladbah.

21:43 - Širle: I dalje mi je čudno da gledam Švajnija u dresu Junajteda
Fudbaler Volfsburga Andre Širle priznao je da mu je i dalje čudno da gleda Bastijana Švajnštajgera u dresu Mančester junajteda. Švajnštajger je letos, posle 17 godina otišao iz minhenskog Bajerna i prešao u Mančester junajted, kod svog nekadašnjeg trenera Luja van Gala.
"Pomalo mi je čudno da ga vidim jer sam ga do sada gledao samo u dresu Bajerna ili reprezentacije Nemačke. Ali, kad porazgovaram sa njim, vidim da stvarno uživa u Mančesteru", rekao je Širle nemačkim medijima.
Švajnštajger je osvojio osam titula prvaka Nemačke, Ligu šampiona i Svetsko klupsko prvenstvo sa Bavarcima.
Utakmica Volfsburga i Mančestera biće odlučujuća za dalji plasman. Volfsburg ima devet bodova, Junajted ima osam, a PSV sedam. Širle je rekao da neće biti nikakvih emocija u duelu sa Švajnštajgerom, uprkos velikom poštovanju.
"Nećemo mu donositi nikakve poklone. Njegova mirnoća i iskustvo su ono što ga izdvaja od drugih. On je suštinski iskusio svaku moguću situaciju u fudbalu i postigao je toliko mnogo kao igrač. Moramo da se pobrinemo da ne oseća nikakvu slobodu", rekao je Širle.

20:57 - Keiti iz Lacija produžena suspenzija na četiri meča
Fudbaler Lacija Keita Balde Dijao suspendovan je danas sa četiri utakmice neigranja u Ligi Evropa zbog crvenog kartona u pobedi njegovog tima nad Rozenborgom prošlog meseca.Keita je isključen u meču igranom 5. novembra zbog reakcije posle starta Andrea Helanda i zbog toga je dobio standardno jedan meč suspenzije.
Specijalizovani portal Fudbal Italija preneo je, međutim, da je ta kazna proširena na još tri meča, tako da će Keita propustiti utakmicu sa Sent Etjenom u četvrtak, kao i oba duela šesnaestine finala. Lacio je već obezbedio prvo mesto u svojoj grupi.

20:02 - Platini u utorak pred Sudom u Lozani
Sud za arbitražu u sportu objavio je da će u utorak biti održano saslušanje prvog čoveka UEFA Mišela Platinija i predstavnika FIFA. Platini je pre više od dve nedelje podneo žalbu na privremenu suspenziju na 90 dana koja mu je izrečena od strane vladajućeg tela svetskog fudbala.
U zahtevu, proslavljeni francuski fudbaler je tražio da se odloži primena privremene suspenzije do konačne odluke FIFA. Upravo to će biti predmet saslušanja koje će biti održano u utorak, a odluka po tom pitanju biće doneta najkasnije do petka. O samoj suspenziji biće raspravljano naknadno.
Platini je početkom oktobra suspendovan na 90 dana i zabranjeno mu je učešće u bilo kakvim fudbalskim aktivnostima, kako nacionalnim, tako i međunarodnim. Zbog te suspenzije je pod znakom pitanja i Platinijeva kandidatura za predsednika vladajućeg tela svetskog fudbala. Platini je suspendovan zbog optužbi za korupciju, pošto je otkriveno da mu je 2011. godine uplaćeno više od milion i po evra za posao koji je za FIFA radio do 2002. godine.
Platinijeva kandidatura za predsednika FIFA je trenutno na čekanju, a izbori su zakazani za 26. februar.

19:15 - Lipi razočarao Lacijale
Trofejni italijanski stručnjak Marčelo Lipi demantovao je spekulacije u mogućem preuzimanju Lacija. Rimski klub je u velikoj krizi, tek je 12. u Seriji A sa osam poraza u 15 kola i 14 bodova zaostatka za liderom Interom.
Već nedeljama se spekuliše o otkazu Stefanu Pioliju, a posebno nakon poraza od Juventusa u petak, u poslednjem kolu.
"Od trenutka kada sam rekao da ću se vratiti trenerskom poslu počele su mnoge priče. Skoro za svaki klub sam kandidat za trenera, ali to je normalno. Nisam u kontaktu sa rimskom ekipom, mnogo poštujem Piolija", rekao je Lipi.
Lipi smatra da je Pioliju potrebno vreme i poverenje kako bi ekipu izvukao iz krize.
"Mora da reši probleme unutar ekipe. Siguran sam da će Lacio nastaviti gde je stao prošle sezone", zaključio je Lipi.
Lipi je od debruara 2015. bez angažmana, kada je napustio Gvangžu, s kojim je osvojio tri uzastopne titule šampiona Kine te azijsku Ligu šampiona 2013.

18:31 - Lorenco: Želim da se okušam u bolidu Formule 1
Šampion kraljevske klase Moto GP šampionata Horhe Lorenco rekao je da mu je velika želja da se nađe za volanom bolida Formule 1.
„Vozio sam već bolid GP2 serije. Jedan od mojih najstarijih snova je da se oprobam u bolidu Formule 1“, naglasio je Lorenco.
Međutim, vozač Jamahe ne planira da dva točka zameni za četiri u skorijoj budućnosti.
„Očigledno je da ne mogu da napustim Moto GP jer je to moja strast. To sam što sam zbog tog šampionata, a imam još mnogo toga što bih mogao da postignem u njemu“, istakao je Lorenco.
Britanac Džon Sartiz jedini je čovek u istoriji koji je osvojio titule i u Formuli 1 i u Svetskom šampionatu u motociklizmu. Sartiz je bio šampion u klasi do 500 kubika 1956, 1958, 1959. i 1960. godine, a jedinu titulu u Formuli 1 osvojio je 1964. godine.
Lorencov timski kolega Valentino Rosi pre desetak godina je više puta testirao bolid Ferarija, nekoliko puta je nagoveštavao prelazak u Formuli 1, ali je na kraju ostao u Moto GP šampionatu.

17:48 - Tokio: 14.000 predloga za logo
Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine saopštili su da su dobili više od 14.000 predloga za novi logo tog takmičenja. Komisija bi prvo trebalo da do kraja godine od 14.000 izabere 100 do 200 predloga, a potom i da do 9. janura 2016. još više suzi tu listu. Novi logo Igara trebalo bi da bude izabran na proleće.
Prvobitni dizajn odbačen je zbog optužbi za plagijat. Dizajner prvobitnog amblema Kenđiro Sano optužen je za plagijat posle predstavljanja krajem jula.
Belgijski dizajner Olivije Debi zatražio je od Medjunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i organizatora Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine da povuku logo, pošto previše podseća na njegov logo pozorišta u Liježu iz 2013. godine.

17:03 - Vlar do kraja sezone u Alkmaru
Holandski fudbaler Ron Vlar potpisao je ugovor sa AZ Alkmarom do kraja sezone, povrđeno je na sajtu kluba.Snažni defanzivac u poslednje vreme održavao je formu sa matičnim AZ Alkmarom i na kraju odlučio da se vrati u redove Partizanovog rivala u Ligi Evrope.
"Veoma smo zadovoljni dolaskom Vlara. On će dati ekipi veliki kvalitet i dati samopouzdanje ostalim saigračima", rekao je direktor kluba Maks Huberts.
Vlar je letos napustio Aston Vilu posle tri godine provedenih u klubu čiji je bio kapiten, a potom je napravio pauzu zbog operacije kolena. Igrao je još za Fejnord, dok je za reprezentaciju Holandije odigrao 31 meč i dao jedan gol.

16:20 - Begić menja Džejmsa u Bilbau
Slovenački centar Mirza Begić potpisao je ugovor sa španskim Bilbaom do kraja sezone i zameniće Šona Džejmsa, koji je otišao u Olimpijakos. Begić je potpisao ugovor do kraja sezone – pre nekoliko meseci bio je blizu odlasku u NBA, u Nju Orleans Pelikanse, ali na kraju do dogovora nije došlo.
Od tada 30-godišnji Begić nije imao klub, a prošle sezone je u dresu Laboral Kuče prosečno beležio 6,5 pona i 4,4 skoka.
Tokom karijere 216 vm visoki centar još je nosio dres Olimpije, Olimpijakosa, Real Madrida, Žalgirisa, Slovana, Virtusa i Triglava.

15:32 - Raško Bojić novi trener KK Borac
Košarkaški klub Borac iz Čačka promenio je danas trenera, pa će umesto Aleksandra Bjelića ekipu u nastavku sezone voditi Raško Bojić. Bjelić je danas, na konferenciji za novinare, rekao da je nakon poraza od Sloge iz Kraljeva imao moralnu obavezu da, kao najodgovorniji za rezultate, upravi kluba ponudi ostavku. Direktor Borca Marko Ivanović istakao je da je Bojić dobro poznat trener koji je u stalnom radnom odnosu u klubu."Od početka priprema radio je kao koordinator svih selekcija i sigurno je najupućeniji u sva dešavanja u Borcu. Upravni odbor je brzo reagovao i postavio Bojića koji je dugo godina radio taj posao. Dobio je odrešene ruke da obavi razgovore sa svim igračima i izvrši procenu ko je ispunio očekivanja", rekao je Ivanović. On je dodao da je Borac od meča protiv Pančeva imao problema sa povredama igrača i da je to poremetilo ritam treninga. "Ako trener proceni, angažovaćemo i dodatna pojačanja. I dalje smo u poziciji da se borimo za Superligu. Što se trenera Bjelića tiče, klub vodi računa o svojim ljudima i on će ostati u Borcu. Svi smo tu da radimo u interesu Borca", rekao je Ivanović. Bojić je podneo ostavku na mesto trenera krajem januara ove godine, kada je izabran Bjelić koji je do tada bio njegov pomoćnik. Sada, medjutim, Bojić menja Bjelića na mestu trenera. Borac zauzima četvrto mesto Prve lige.

14:55 - Toti potpisuje novi ugovor, u Romi do 2017. godine
Legendarni kapiten Rome Franceško Toti ipak neće na kraju sezone završiti karijeru kao što je najavio, pošto se sprema da produži ugovor na još godinu dana, tvrdi Korijere delo Sport. Toti će u sledeću sezonu ući sa 40 godina, ali to mu neće smetati da predvodi rimski tim do leta 2017. godine. Sadašnji ugovor "Princu Rima" ističe na kraju sezone, ali ga predsednik Džejms Palota ubeđuje da je još uvek od velike važnosti za ekipu i da stavi novi paraf. Zvanična objava mogla bi da bude kada se Toti oporavi od povrede butine, zbog koje je odigrao samo tri utakmice ove sezone u svim takmičenjima. Toti je celu karijeru proveo u Romi, a mnogo puta je pokazao ljubav prema klubu jer je odbijao bogate ponude Real Madrida, Intera, Čelsija. Za Rimljane je odigrao 746 utakmica i postigao 300 golova, ali i srušio brojne rekorde za najboljeg strelca i igrača sa najviše utakmica u istoriji kluba. Ukupno je osvojio samo pet trofeja, od kojih samo jedan Skudeto. Bio je član šampionske generacije Italije koja je osvojila Svetsko prvenstvo u Nemačkoj 2006. godine.

14:30 - Plavšić: Želeli smo da se iskupimo za partiju u Kupu
Fudbaler Crvene zvezde Srdjan Plavšić rekao je danas da nije iznenadjen dobrom partijom svoje ekipe u utakmici protiv Čukaričkog i dodao da su on i njegovi saigrači želeli da se iskupe za poraz i lošu igru u Kupu Srbije. "Bilo je to veče koje ćemo dugo pamtiti. Jedna od onih utakmica koje se ne zaboravljaju. Uložili smo mnogo kako bismo protiv Čukaričkog ostavili dobar utisak i vratilo nam se. To je, na kraju, velika pobeda cele ekipe, predvodjene trenerom Miodragom Božovićem koji je pronašao način da od nas napravi tim koji prihvata samo pobede", rekao je Plavšić za sajt kluba. Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su juče na Banovom brdu Čukarički sa 7:2, u poslednjoj utakmici 20. kola Super lige Srbije. "Nisam iznenadjen ni svojom dobrom partijom, niti partijom mojih drugova. Bili smo mnogo motivisani uoči utakmice, želeli smo više od svega da ostavimo dobar utisak kako bismo se iskupili za partiju u Kupu i dobra igra ekipe je bila samo logična posledica svega", naveo je Plavšić. Crvena zvezda će u subotu, 12. decembra, poslednji put ove godine igrati utakmicu na svom stadionu. Ulaz će biti besplatan za sve navijače koji budu nosili Zvezdin šal. "Očekujem veliki broj navijača jer će to biti poslednja utakmica u Beogradu ove godine i prilika da svi zajedno proslavimo jesenju titulu. Čujem i da će ulaz biti besplatan, pa pozivam naše navijače da dodju i još jednom uživaju u dobrom fudbalu", rekao je Plavšić.

14:00 - Mulaomerović umesto Rimca na klupi Cibone
Bivši hrvatski košarkaški reprezentativac Damir Mulaomerović postavljen je za novog trenera Cibone, saopštio je zagrebački klub. On je nasledio Slavena Rimca, koji je dobio otkaz posle ubedljivog poraza od Budućnosti u Zagrebu (91:69) u ABA ligi. Mulaomeroviću će to biti drugi trenerski posao, nakon što je vodio Slobodu iz rodne Tuzle. On je prethodno imao respektabilnu igračku karijeru pošto je igrao za Cibonu, Fortitudo iz Bolonje, Efes, Panatinaikos, Snajdero, Real Madrid, Bruesu, PAOK i Zagreb.

13:20 - Bonući: Možemo i ove sezone da ostavimo trag u Ligi šampiona
Fudbaler Juventusa Leonardo Bonući rekao je danas da njegova ekipa i ove sezone može da ostavi trag u Ligi šampiona. "Možda nismo na nivou Barselone, Bajerna ili Real Madrida, ali sa malo sreće i uz našu prepoznatljivu disciplinu i nekoliko trenutaka magije mladjih igrača, možemo i ove sezone da ostavimo trag u Ligi šampiona", rekao je Bonući za italijanske medije.
Juventus sutra gostuje Sevilji u šestom kolu Grupe D Lige šampiona. Šampion Italije je prvi u grupi sa 11 bodova, odnosno ima dva više od drugoplasiranog Mančester sitija, Borusija iz Menhengladbaha je treća sa pet, dok poslednjeplasirana Sevilja ima tri boda. "Moramo da budemo fokusirani samo na naš rezultat. Prvo mesto u grupi nam donosi i remi... Moramo da se vratimo s pozitivnim rezultatom iz Španije", rekao je Bonući. Juventusu je dovoljan i bod iz sutrašnjeg duela da se učvrsti na prvom mestu Grupe D. Na drugoj strani, Sevilja se bori za plasman u Ligu Evrope, a za to joj je potrebna pobeda nad Juventusom, ali i da Borusija ne savlada Siti. Od prvog mesta u Grupi D nije odustao ni Mančester siti, koji sutra dočekuje Borusiju iz Menhengladbaha. Da bi Siti završio na prvom mestu potrebno je da savlada Borusiju, ali i da Juventus izgubi od Sevilje. Borusija, na drugoj strani, želi da sačuva treću poziciju koja vodi u Ligu Evropa i za to im je potreban trijumf u Mančesteru u slučaju da Sevilja bude bolja od Juventusa.
Fudbaler Mančester sitija Kevin de Brujne smatra da će njegova ekipa teško završiti grupnu fazu Lige šampiona na prvom mestu. "Čak i ako Juventus odigra nerešeno sa Seviljom mi ćemo završiti na drugom mestu. Ali, pokušaćemo da odradimo svoj deo posla i onda da vidimo šta se dešava na drugoj utakmici. Moramo da reagujemo posle poraza od Stouka, tako da je meč sa Borusijom dobra prilika za to", naveo je De Brujne. Utakmice Grupe D Lige šampiona izmedju Sevilje i Juventusa, odnosno Mančester sitija i Borusije Menhengladbah igraju se sutra od 20.45.

12:50 - Volfsburg i Junajted u borbi za nokaut fazu Lige šampiona
Fudbaleri Volfsbugra sutra dočekuju Mančester Junajted u šestom kolu Grupe B Lige šampiona, a ulog na tom meču je veliki - prolaz u nokaut fazu tog takmičenja. Volfsburg je, posle pet odigranih kola, prvi na tabeli Grupe B sa devet bodova, Mančester junajted je drugi sa bodom manje, PSV ima sedam, dok moskovski CSKA na poslednjem mestu ima četiri boda. Nemačka ekipa nikada do sada nije prošla grupu u Ligi šampiona, a sada je veoma blizu toga, odnosno za prolaz u nokaut fazu i za prvo mesto u grupi dovoljan joj je i remi sa Junajtedom. Junajtedu je, na drugoj strani, potrebna pobeda kako bi osigurao prolaz. Ekipa Luja van Gala prolaz dalje može da obezbedi na još dva načina - ako PSV, u drugom meču te grupe, izgubi na svom terenu od CSKA ili se obe utakmice završe nerešenim rezultatom. Utakmicu izmedju Volfsburga i Mančester junajteda sudiće srpski sudija Milorad Mažić. U drugom meču Grupe B PSV dočekuje CSKA. Holandskoj ekipi je za prolaz dalje potrebna pobeda, a remi će joj biti dovoljan ukoliko Junajted izgubi od Volfsburga. CSKA, na drugoj strani, više nema šanse za osminu finala Lige šampiona, tako da je cilj moskovske ekipe da "preskoči" PSV i obezbedi mesto u Ligi Evropa za šta joj potreban trijumf u Ajdhovenu. Obe utakmice igraju se sutra od 20.45.

12:00 - Pelegrini: De Brujne? Rizikovali smo, ali se isplatilo...
Menadžer Mančester Sitija Manuel Pelegrini izjavio je da je dolazak Kevina de Brujnea za 55 miliona funti bio rizik, ali da se kasnije ispostavio kao ispravan potez. De Brujne se posle samo godinu dana u vratio na Ostrvo u rekordnom transferu Sitija, nakon što u Čelsiju nije uspeo da se izbori za ozbiljniju minutažu. "Možda je bio rizik dati toliko novca za Kevina. Već je bio u Premijer ligi, ali bili smo sigurni da njegov stil igre može da nam donese kvalitet. Nikad se ne zna da li ste skupo ili jeftino platili na tržištu, sve zavisi kako se razvija sezona. Ukoliko ne osvojite nijedan trofej najverovatnije će biti mnogo kritika na račun novajlija", rekao je Pelegrini za Skaj Sport. De Brujne je trenutno jedan od najboljih igrača "građana" u sezoni, odigrao je 17 utakmica i dao devet golova. Belgijski reprezentativac karijeru je počeo u Genku, a igrao je još za Verder i Volfsburg.

11:20 - Pipan nije više trener MZT Skoplja
Slovenački košarkaški trener Aleš Pipan napustio je ekipu MZT Skoplja, potvrđeno je na sajtu kluba. Pipan odlazi iz MZT-a samo dan posle poraza od Cedevite (70:65) u 13. kolu ABA lige. On je završio svoj drugi mandat u MZT-u, sa kojim je dva puta bio šampion države i jednom osvojio nacionalni kup i Superkup. Tokom karijere vodio je Pivovarnu Laško, Zadar, Slovan i poljski Anvil. Košarkaši MZT Skoplja, sa Cibonom i Sutjeskom, nalaze se na poslednjem mestu na tabeli ABA lige sa skorom 4-9.

10:50 - Fudbaleri Portlanda šampioni MLS lige
Fudbaleri Portland Timbersa osvojili su MLS ligu, pošto su u finalu u Kolumbusu savladali domaći Kru sa 2:1. Timersi su osvojili prvu titulu prvaka u svojoj petoj sezoni u MLS ligi i tako postali 10. tim u SAD kojem je to pošlo za rukom. Portland je poveo već u 27. sekundi preko Dijega Valerija, što je bio najbrži gol u istoriji finala. Već u sedmom minutu Timersi su udvostručili prednost preko Rodnija Valasa, dok je Kei Kamara uspeo samo da ublaži poraz u 18. minutu "Nijednog trenutka nisam osećao opasnost, bio sam staložen. Utišali smo domaći tim čvrtstom igrom i to je bio ključ pobede", rekao je trener Portlanda Kaleb Port. Prošle sezone šampion u MLS ligi bio je Los Anđeles Galaksi.

10:10 - Gužva u B grupi: Mažić sudi meč odluke u Volfsburgu
Najbolji spski arbitar Milorad Mažić biće deo najzanimljivije utakmice prvog dana 6. kola Lige šampiona, pošto će deliti pravdu u direktnom duelu za osminu finala između Volfsburga i Mančester Junajteda. Mažić, koji već nekoliko sezona ima veliko poverenje UEFA i FIFA, sa svojim pomoćnicima imaće novi veliki ispit na Folksvagen areni. U B grupi vlada velika neizvesnost, Volfsburg ima samo bod više od Junajteda, dva od PSV-a i pet od CSKA, pa će se verovatno do poslednjih minuta voditi bitka za mesta u osmini finala, ali Ligi Evrope. Junajted je još od trijumfa nad nemačkim timom (2:1) u prvom međusobnom meču, postigao samo dva gola na tri utakmice u Ligi šampiona, a posebno je neefekiasan u poslednje vreme u prvenstvu. Menadžer Luj van Gal ni sada neće računati na Runija i Marsijala, ali i na Memfisa Depaja i Huana Matu. "Imamo mnogo problema ove sezone sa povredama. Stvaramo mnogo šansi, ali ne možemo da postignemo gol. Međutim, mislim da ne možemo previše da uradimo ove sezone u Ligi šampiona", rekao je van Gal. Volfsburg ili Junajted bi sa pobedom sigurno otišli dalje, Nemcima čak i remijem, dok bi "crvenim đavolima" u nekim drugim varijantama odgovarao i drugačiji ishod u zavisnosti od duela u Ajndhovenu. Ni CSKA neće biti bez ambicija jer ih pobeda u Holandiji ostavlja u Evropi, a u startnoj postavi Moskovljana očekuje se Zoran Tošić. Real Madridu i PSŽ ostalo je samo da "odrade" prolaz dalje i sve osim pobeda u mečevima na domaćem terenu protiv Malmea i Ssahtjora bilo bi prvorazredno iznenađenje. C grupa donosi borbu za prvo i treće mesto u direktnim sudarima, Benfika dočekuje Atletiko Madrid i sa bodom bi prošla sa čelne pozicije, kao i Galatasaraj protiv Astane, naših Nenada Erića i Nemanje Maksimovića. Plasman dalje obezbedili su Juventus i Mančester Siti, ali tim iz Torina moraće da brani prvu poziciju u Sevilji, koja traži šansu da nastavi nastup u Ligi Evrope. Mančester Siti, srpskog reprezentativca Aleksandra Kolarova, na Etihadu igra sa Borusijom iz Menhengladbaha i sigurno će "osluškivati" vesti sa Sančez Pishuana.

09:30 - Rožerio Seni završio karijeru
Legendarni brazilski golman Rožerio Seni (42), najbolji strelac u istoriji fudbala među čuvarima mreže, okončao je karijeru. Seni je trebalo da se oprosti na gostovanju Gojasu, ali je taj meč propustio zbog povrede. Ipak, neposredno posle utakmice objavio je kraj karijere. Seni je celu igračku karijeru proveo u Sao Paolu, sa kojim je osvojio šest titula šampiona Brazila, dva Kupa Libertadores, Interkontinentalni kup i FIFA Svetsko klupsko prvenstvo. Izvodeći penale i slobodne udarce postigao je 131 gol, daleko ispred drugoplasiranog Paragvajca Hoze Luisa Čilaverta, koji se 62 puta upisao u strelce. Za reprezentaciju Brazila odigrao je 16 utakmica i osvojio Mundijal 2002. i Kopa Amerika 1997. godine.

08:40 - Luka Toni na kraju sezone završava karijeru
Bivši italijanski reprezentativac, fudbaler Verone Luka Toni najavio je večeras da će na kraju sezone završiti karijeru. Toni, koji je sa Italijom osvojio Svetsko prvenstvo 2006. godine, napuniće 39 godina idućeg maja. Verona je danas izgubila od Empolija sa 0:1 na svom terenu, poslednja je na tabeli italijanskog prvenstva sa šest osvojenih bodova i ima devet manje od Palerma koji se na 17. mestu ne nalazi u zoni ispadanja. Verona je jedini tim bez pobede u Seriji A.
"Mislim da je možda došlo vreme da prestanem, a nadam se da će to biti slaveći opstanak Verone u ligi", rekao je Toni.
Toni je tokom karijere, izmedju ostalih ekipa igrao za Fiorentinu, Bajern iz Minhena, Romu i Juventus. Prošle sezone je zajedno sa Maurom Ikardijem bio prvi strelac Serije A i postao najstariji igrač kome je to uspelo. On je 2006. godine bio najbolji strelac Evrope. Toni je od 2004. do 2009. godine nastupao za Italiju, odigrao je 47 utakmica i postigao 16 golova.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE.