PRESOLILI STE SUPU: 3 trika kako da spasete ručak!

Shutterstock
So je osnovni kuhinjski začin bez kojeg je nemoguće zamisliti bilo koje jelo.

Međutim, previše soli uništiće vaš gastronomski doživljaj. Na sreću, ima nade čak i ako presolite obrok.

Ako se kojim slučajem prstohvat pretvori u kašiku, ne očakavajtei. Presoljenu supu ili čorbu možete spasti uz pomoć ovih trikova:

1. Trik s krompirom
Ubacite sirov krompir ili jabuku narezane na četvrtine u lonac, kuvajte na umerenoj temperaturi oko 10 minuta, a potom ih izvadite.

Shutterstock 
Foto Shutterstock

2. Trik sa šećerom
Ako krompir i jabuka nisu upalili, pokušajte da uravnotežite ukus sa kašikom šećera. Umešajte je i isprobajte jeste li se rešili viška soli.

Profi 
Foto Profimedija

3. Trik sa sirćetom i vodom
Ručak je još preslan? Razredite ga s nešto vode ili sirćeta.

Profimedia 
Foto Profimedija

punkuferhr