So je osnovni kuhinjski začin bez kojeg je nemoguće zamisliti bilo koje jelo.
Međutim, previše soli uništiće vaš gastronomski doživljaj. Na sreću, ima nade čak i ako presolite obrok.
Ako se kojim slučajem prstohvat pretvori u kašiku, ne očakavajtei. Presoljenu supu ili čorbu možete spasti uz pomoć ovih trikova:
1. Trik s krompirom
Ubacite sirov krompir ili jabuku narezane na četvrtine u lonac, kuvajte na umerenoj temperaturi oko 10 minuta, a potom ih izvadite.
Shutterstock
2. Trik sa šećerom
Ako krompir i jabuka nisu upalili, pokušajte da uravnotežite ukus sa kašikom šećera. Umešajte je i isprobajte jeste li se rešili viška soli.
Profi
3. Trik sa sirćetom i vodom
Ručak je još preslan? Razredite ga s nešto vode ili sirćeta.
Profimedia
punkuferhr