Paradajz čorba i brze čokoladne oblande

1/2 l paradajz soka, 1 glavica crnog luka, 2 šargarepe, malo ulja, so, biber, malo seckanog lista peršuna, 1 kašičica šećera, 2 dl tople vode

U šerpu srednje veličine na malo ulja izdinstati luk, pa dodati rendanu šargarepu. Posolite i ostavite da se dinsta desetak minuta na tihoj vatri.

Nakon toga dodajte paradajz sok i opet malo posolite i dodajte malu kašičicu šećera i čašu tople vode. Kada čorbica provri, dodajte testeninu i kuvajte još 15 minuta. Pred kraj kuvanja stavite sitno seckani sveži list peršuna i isključite ringlu, ali ostavite čorbu da vri dok se ringla ne ohladi.Poslužite je toplu, a ako ne postite, u tanjir sa čorbom dodajte i kašiku pavlake.

Brze čokoladne oblande

30 kašika mleka ,400 g šećera, 1 margarin, 150 g mlevenog plazma keksa, 150 g mlevenih oraha, 100 g čokolade (može i više, po ukusu)

Zagrejte mleko i dodajte šećer. Mešajte dok se šećer ne otopi. U toplo mleko dodajte margarin i polako mešajte. Kada se svi sastojci sjedine, dodajte keks i orahe, i na kraju otopljenu čokoladu. Dobijenom smesom premažite svaku oblandu.