Tu je salama, paprika, sir, sve ono čemu ne možemo odoleti. Zadivite vaše goste!
Potrebno je:
- 250 g testa za kiflice,
- ½ šolje oceđenih pečenih crvenih paprika,
- 8 parčića sira po želji,
- 150 g kulena,
- 100 g šunke,
- 100 g salame po izboru,
- ½ šolje feferona iz teglice iseckanih na kolutove.
Način pripreme: Uključite rernu da se greje na 190 C. Testo razvaljajte i isecite na osam jednakih pravougaonika pa ih poređajte na pleh za pečenje u krug, tako da se dodiruju kraćim stranicama. Na donji deo pravougaonika, tamo gde se spajaju poslažite po celom krugu prvo paprike, zatim prekrijte polovinom sira pa slažite sve tri vrste slame jednu na drugu. Preko salame slažite feferonke pa na vrh stavite preostali deo sira.
Deo testa na koji niste stavljali nadev preklopite preko i ušuškajte ispod venca tako da se ne otvori tokom pečenja. Sve pospite crnim biberom i stavite na pečenje 18-22 minuta. Pre sečenja ostavite da odmori 5-10 minuta.
Uživajte!
(lifepressmagazin.com)