Rolovana punjena piletina i pašteta od čvaraka

Profimedia

Sastojci:

- 300 g piletine
- 150 g slanine
- senf za premazivanje
- malo biozačina
- 100 g šunke isečene na listiće
- 100 g kačkavalja

Priprema: Na aluminijumsku foliju prvo poređati tanko isečenu slaninu. Piletinu iseći na šnicle, pa svaku malo izlupati tučkom. Začiniti ih biozačinom, poređati ih preko slanine i premazati senfom. Preko toga poređati šunku, slaninu i rendani kačkavalj, pa sve pažljivo umotati u rolat (meso svuda treba da bude dobro obmotano slaninom). Stavite ga da se peče u rerni, ne vadeći ga iz folije. Poslužite uz salatu i prilog po želji.

Pašteta od čvaraka

Sastojci:

- 1 kg čvaraka
- 2 kuvana jajeta
- aleva paprika
- so, biber
- 100 g kiselih krastavaca

Priprema: Sameljite čvarke, kisele krastavce i jaja u blenderu dok ne dobijete jednoličnu smesu. Začinite paštetu po želji alevom paprikom, solju i biberom i poslužite je hladnu s kriškama domaćeg hleba.