Sastojci: 250 g margarina, 1/2 kg brašna (pola oštro, pola meko), 1 kisela pavlaka, 150 g šećera u prahu Fil: 300 g mlevenih oraha, 150 g šećera, 2 dl mleka
1. Omekšali margarin i šećer u prahu penasto umutiti mikserom. Dodati pola količine brašna i sve dobro sjediniti. Nakon toga dodati pavlaku i ostatak brašna i zamesiti testo.
2. Staviti ga u kesu ili umotati u foliju i staviti u frižider da odstoji najmanje sat vremena.
3. Testo izvaditi iz frižidera, ostaviti ga 15 minuta da omekša, pa ga podeliti u dva dela i svaki razvući oklagijom na pobrašnjenoj podlozi.
4. Za fil pomešati mlevene orahe i šećer, pa sve to preliti vrelim mlekom (masa treba da bude čvrsta, nikako tečna).
5. Stavite punjenje na početak, uz ivicu testa celom dužinom, pa oba testa uvijte u rolat. Isecite ga na kiflice željene dužine i slažite ih u nauljen i pobrašnjen pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta dok blago požute (ne smeju da se prepeku, ali pazite da u sredini ne ostanu nepečene). Testo možete razviti i u dva kruga, iseći na trouglove, filovati i zaviti kiflice.
6. Vrele kiflice bogato uvaljati u šećer u prahu.