Srpski naziv za kuvanu rakiju je šumadijski čaj koji je nezaobilazan u domovima kada temperatura padne ispod nule
Srbi se kunu u kuvanu rakiju kao u lek protiv gripa, lek za bolju cirkulaciju, ali i za opuštanje, prenosi Stil.
Potrebno vam je: 4 supene kašike šećera, 250 ml meke rakije (10 do 12 gradi), 100 ml vode.
Priprema: U metalnu šerpicu ili džezvu stavite šećer da se karamelizuje, kada to postignete skinite sa ringle, pa dodajte odmah rakiju i vodu. Vratite na ringlu da prokuva i da se šećer rastopi.
Potrebno vam je: 4 supene kašike šećera, 250 ml meke rakije (10 do 12 gradi), 100 ml vode.
Priprema: U metalnu šerpicu ili džezvu stavite šećer da se karamelizuje, kada to postignete skinite sa ringle, pa dodajte odmah rakiju i vodu. Vratite na ringlu da prokuva i da se šećer rastopi.
Thinkstock
Služiti toplo i to isključivo u društvu dobrih prijatelja jer se može desiti da vas ovaj čaj natera da kažete sve tajne.
Pogledajte još na portalu Stil:
Kuvano vino po vašem ukusu: Praznici su za opijanje! (RECEPT)
Rak nastaje kad jedete ovu hranu: Nećete moći da sprečite njegovo širenje!
Nikako da smršate? Ovi trikovi varaju glad i skidaju kilograme!
3 sigurna znaka koji otkrivaju lažova za 5 sekundi: Ne dozvolite da vas prevare!
Želeo je decu: Šokiralo ga šta mu je žena uradila!