Hrskava piletina

Thinkstock

Sastojci:

- 1/2 kg belog pilećeg mesa
- 50 ml ulja
- 200 g brašna
- 300 g kukuruznih pahuljica - kornfleksa (izmrvljenih rukom)
- 3 jajeta
- so, biber

Za sos
- tartar sos
- 1 kašičica origana
- 50 g feta sira

Za tartar sos
- 1 šolja majoneza
- 2 kašike soka od limuna
- 1 kašika sitno narendanog kiselog krastavca
- 2 čena sitno seckanog belog luka
- so i biber po ukusu

Priprema:

Pileće grudi isecite na štapiće i ostavite da odstoje oko pola sata u malo ulja. Posolite ih i pobiberite. Ulje dobro zagrejte, a štapiće uvaljajte u brašno, jaja i izmrvljeni kornfleks (kukuruzne pahuljice). Tako pripremljene štapiće pržite u tiganju od tri do pet minuta, u zavisnosti od debljine.

Priprema tartar sosa: U činiji sjediniti majonez, izrendan krastavac i beli luk. Dobro izmešati kako bi se ukusi bolje sjedinili. Posoliti i pobiberiti, a sok od limuna dodati na kraju.

Glavni sos se priprema tako što se u tartar sos izrenda feta sir, doda origano i sve dobro promeša. Meso umakati u sos ili po želji sos preliti preko mesa. Kao prilog mesu služi se pomfrit.