Pečurke punjene pilećom džigericom

Pečurke puniti filom i ređati ih u nauljenu tepsiju obloženu papirom

Sastojci:

♦ 500 g šampinjona
♦ 400 g pileće džigerice
♦ 50 g dimljene slanine
♦ 100 g sira
♦ 200 ml pavlake
♦ 1 jaje
♦ peršun
♦ 0,5 dl konjaka
♦ 3 čena belog luka
♦ majčina dušica
♦ ulje
♦ so, biber

Priprema:
Pečurkama odstraniti drške i izdubiti ih. Džigericu obariti, pa je oprati u hladnoj vodi i sitno iseckati. Tome dodati usitnjene drške pečurki, iseckan beli luk, peršun, majčinu dušicu, narendani kačkavalj, pavlaku, konjak i jaje. Posoliti, pobiberiti i promešati.

Pečurke puniti filom i ređati ih u nauljenu tepsiju obloženu papirom. Peći 30 minuta na 200 stepeni. Izvaditi tepsiju iz rerne i na svaku pečurku staviti po jedno tanko parče slanine. Peći dok slanina ne porumeni.