BLOG UŽIVO: Ivanović produžio ugovor sa Čelsijem

Profimedia
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu

23:32 - Odbojkašice Vizure izgubile od Uraločke iz Jekaterinburga
Odbojkašice Vizure izgubile su na domaćem terenu od ekipe Uraločka iz Jekaterinburga sa 2:3 (16:25, 20:25, 25:21, 25:23, 10:15) u petom kolu Grupe D Lige šampiona. Vizura je upisala četvrti poraz i ima četiri boda na tabeli Grupe D, dok Uraločka ima četiri pobede i jedan poraz, odnosno 10 bodova.

22:56 - Renci: Vreme je da Rim bude domaćin Olimijskih igara
Italijanski premijer Mateo Renci izjavio je da je vreme da Rim ponovo bude domaćin Olimpijskih igara. Renci se u nastojanju da Rim bude organizator Igara 2024. u Lozani sastao s predsednikom Medjunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomasom Bahom.

Rim je poslednji put organizovao Olimpijske igre 1960, a izgubio je od Atine u poslednjem krugu glasanja za Igre 2004. Posle je bio primoran da povuče kandidaturu za 2020. kada je vlada premijera Marija Montija odbila da mu da finansijsku podršku.
"Pravi je trenutak za Rim", rekao je Monti i dodao da će njegova vlada dati sve od sebe da italijanska prestonica opet bude domaćin Olimpijskih igara.
MOK će za igre 2024. odluku doneti sledeće godine. Zasad su kandidature istakli Los Andjeles, Pariz i Budimpešta. Italijani navode da 70 odsto sportskih arena već postoji i da su spremne za igre, a takodje navode da se kandidatura Rima uklapa u program MOK-a "Olimpijska agenda 2020" koja se zalaže za veću fleksibilnost i niže troškove kandidature i organizovanja igara.
Bah je rekao da kandidatura Italije "donosi veliku istoriju Rima i njegovu veliku olimpijsku istoriju dok je u skladu s načelima 'Olimpijske agende 2020' o održivosti i nasledju".

22:03 - Poraz odbojkaša Vojvodine u Ligi šampiona
Odbojkaši Vojvodine izgubili su večeras u Ljubljani od ekipe ACH sa 1:3 (25:19, 21:25, 27:29, 18:25) u utakmici petog kola Grupe F Lige šampiona. Meč u dvorani Tivoli trajao je 112 minuta. Najefikasniji u ekipi Vojvodine bio Aleksandar Minić sa 21 poenom, dok su Miloš Vemić i Marko Nikolić poentirali po 12 puta. E ekipi ACH najbolji je bio Erik Mošalski sa 27 poena. Vojvodina, posle pet odigranih kola, ima samo jednu pobedu i četiri poraza, a isti skor ima i slovenačka ekipa. Vojvodina će u poslednjem, 6. kolu F grupe, biti domaćin ekipi Lotos Trefl iz Gdanjska. Ta utakmica je na programu u utorak, 26. januara od 20.00.

21:30 - Ivanović produžio ugovor sa Čelsijem
Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović produžio je ugovor sa Čelsijem na još godinu dana, preneo je Skaj sport.
Ivanoviću je dosadašnji ugovor isticao na leto, a danas je potpisao novi, jednogodišnji ugovor sa opcijom produžetka na još godinu dana. Prema navodima britanskih medija, za Ivanovića su navodno bili zainteresovani Inter i Milan, ali će srpski fudbaler na Stamford bridžu ostati najmanje do leta 2017. godine.
Ivanović je u Čelsi došao u januaru 2008. godine iz moskovske Lokomotive i do sada je za "plavce" odigrao 341 utakmicu i postigao 32 gola.
Srpski fudbaler je sa Čelsijem osvojio dve titule u Premijer ligi, tri FA kupa, Liga kup, Komjuniti šild, Ligu šampiona i Ligu Evropa.

20:58 - Holandija i Mađarska u finalu Evropskog prvenstva za vaterpolistkinje
Ženske vaterpolo reprezentacije Holandije i Mađarske plasirale su se danas u finale Evropskog prvenstva u Beogradu, pošto su u polufinalima bile bolje od Španije, odnosno Italije. Holandija je posle boljeg izvođenja peteraca pobedila aktuelnog prvaka Evrope Španiju sa 15:14, dok je u drugom polufinalu Mađarska prilično lako savladala Italiju sa 10:5.
Holanđanke su do trijumfa predvodile Sabrina van der Slot i Jasmin Smit sa po dva gola, dok su se u selekciji Španije istakle Roser Tarago sa tri, kao i Bea Ortis i Ana Espar sa po dva gola.
U drugom polufinalu Mađarska je iznenađujuće ubedljivo savladala Italiju, a odlučujuću prednost Mađarice su stekle u trećoj četvrtini, koju su dobile sa 3:0. Najefikasnija u selekciji Mađarske bila je Ana Ileš sa tri gola, a reprezentaciju Italije predvodila Arijana Gariboti sa dva.
Finale Evropskog prvenstva za žene u kom se sastaju Holandija i Mađarska igraće se sutra od 20.15 u Beogradskoj areni, dok je meč za treće mesto zakazan za 18.45.

20:15 - Vavrinka: Imam samopouzdanja, verujem u svoju igru
Stan Vavrinka bio je veoma zadovoljan svojim nastupom protiv Radeka Štepaneka u drugom kolu Australijan Opena.
Švajcarac je prepustio samo devet gemova iskusnom Čehu, a u narednoj rundi ga očekuje duel sa Radekovim zemljakom Lukašom Rosolom.
"Osećao sam se veoma dobro na terenu danas, a i nivo tenisa koji sam prikazao me čini veoma zadovoljnim. Trudim se da se koncentrišem samo na naredni meč, kao i da se između duela što bolje odmorim", rekao je Stan.
Četvrti nosilac, šampion Ozi Opena iz 2014. godine, bio je dominantan od samog starta, a susret je završio sa 43 vinera.
"Kada ste mladi, na početku Gren slemova samo želite da pobeđujete... Da trijumfujete u prvoj rundi kako biste se našli u drugoj, a zatim da vidite dokle možete da stignete. Sada, možete da kažete za sebe da ste dogurali daleko na turniru ako ste stigli do drugog dela druge nedelje. Trenutno mi je najbitnije da igram dobro, generalno. Imam samopouzdanja, verujem u svoju igru".

19:35 - Sari suspendovan na dve utakmice u Kupu
Trener fudbalera Napolija Maurisio Sari suspendovan je na dve utakmice u Kupu Italije zbog vređanja trenera Intera Roberta Manćinija.
Sari je kažnjen zbog "homofobičnih i rasističkih" ispada prema treneru Intera pred kraj utakmice ta dva tima u četvrtfinalu Kupu Italije. Trener Napolija kažnjen je i novčano sa 20.000 evra, navodi se u saopštenju disciplinske komisije Serije A.
On će suspenziju odslužiti naredne sezone, jer je Napoli eliminisan iz Kupa, posle poraza od Intera od 0:2.
S druge strane, Mančini je kažnjen sa 5.000 evra, jer je ušao u raspravu sa Sarijem, kao i zbog nepoštovanja četvrtog sudije na tom meču.
Fudbalski klub Napoli kažnjen je sa 15.000 evra jer su navjači tog kluba na teren ubacivali petarde i dimne bombe.

19:00 - Skoro 4 milijarde evra za transfere u 2015.
Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) objavila je da su klubovi u 2015. godini na transfere potrošili ukupno 3,83 milijardi evra.
Globalni tržišni sektor FIFA, koji je pratio rad preko 6.500 klubova širom sveta, ističe da je taj iznos skoro duplo viši u odnosu na period od pre pet godina.
"Televizijska prava i sponzorstvo vrtoglavo rastu, a prošle godine ostvareno je 13.558 transfera. To je za oko 44 odsto više nego 2011. godine", poručuju iz FIFA, a prenosi agencija AFP.
Klubovi iz Engleske su najveće "trošadžije", samo su u letnjem prelaznom roku potrošili 1,1 milijarde evra, dok je najveći rast transfera zabeležen u Kini.

18:15 - Malbašić pojačava Vojvodinu
Bivši fudbaler Partizana Filip Malbašić potpisao je dvoipogodišnji ugovor sa Vojvodinom, potvrdio je novosadski klub na svom sajtu.
Malbašić u Vojvodinu stiže iz nemačkog Hofenhajma, sa kojim je raskinuo saradnju.
Nekada mladi reprezentativac Srbije, karijeru je počeo u novobeogradskom Radničkom, a potom je 2012. godine preko Rada potpisao za Hofenhajm, gde nije uspeo da se izbori za ozbiljniju ulogu.
Dve sezone proveo je na pozajmicama u Partizanu i Lehiji iz Gdanjska, dok je za mladu selekciju Srbije odigrao pet mečeva i dao dva gola.

17:40 - Đilobođi na pozajmici u Verderu
Fudbaler Čelsija Papi Đilobođi će do kraja sezone igrati na pozajmici u Verderu, saopštio je nemački klub.Senegalski fudbaler je na “Stamford bridž” došao u septembru 2015. godine iz Nanta, ali je do sada odigrao samo 59 sekundi za prvi tim Čelsija.
Đilobođi, koji igra na poziciji štopera, danas je prošao medicinske preglede u Verderu.
“Veoma nam je drago što smo posle odlaska Asanija Lukimija vrlo brzo pronašli njegovog naslednika”, rekao je generalni direktor Verdera Tomas Ajhin.

17:00 - Ranijeri: Želim da budem ludak koji sa najluđom ekipom plaši ostale klubove
Fudbalski klub Lester najprijatnije je iznenađenje ove sezone u Premijer ligi, a trener Klaudio Ranijeri je rekao da ima samo jednu želju - da njegov tim plaši celu ligu.
"Želim da budem ludak koji s najluđom ekipom plaši ostatak lige", rekao je Ranijeri.
Lester se nakon 22 kola odigana kola nalazi na deobi prvog mesta s Arsenalom.
"Liga je ove sezone luda, a mi želimo da preplašimo sve klubove. Da je situacija normalna, mi nikada ne bismo bili na vrhu. Ali, sada imamo priliku, jer velikani nisu uključili 'turbo pogon'. Nadam se da i neće", rekao je Ranijeri.
On je istakao da ne razmišlja o tituli prvaka niti plasmanu u Ligu šampiona.
"Znam da želite da kažem da ćemo se boriti za prvo mesto. Međutim, ne želim to da kažem. Znam da naši navijači sanjaju titulu, ali tek je januar", dodao je Italijan.

16:10 - Palermo otpustio Balardinija, novi trener Skeloto
Italijanski trener Davide Balardini završio je svoj drugi mandat u Palermu pošto je dobio otkaz, potvrdio je danas italijanski prvoligaš. Balardini napušta klub sa Sicilije posle sukoba sa igračima, a zameniće ga Argentinac Giljermo Baros Skeloto. Balardini će zbog ranog raskida saradnje biti na platom spisku Palerma sve dok ne pronađe novi tim, što je česta praksa predsednika Mauricija Zamparinija sa trenerima. On je, pored Palerma, vodio Kaljari, Peskaru, Lacio, Djenovu i Bolonju.

15:40 - Rukometaši Zvezde posetili Hemofarm
Oko 30 rukometaša Crvene zvezde, predvođenih trenerom Nenadom Peruničićem, posetili su proizvodni kompleks Hemofarma u Vršcu. Poseta Hemofarmu organizovana je kako bi rukometaši što bolje upoznali grad u kojem su na pripremama pred prolećni deo takmičenja. Domaćini su im, kako se navodi u saopštenju Hemofarma, predstavili fabriku i iz prve ruke pokazali kako se prave i pakuju lekovi koji se plasiraju na tršišta 38 zemalja sveta. "Hemofarm je kompanija posvećena zdravlju i stoga snažno povezana sa sportom. Ponosni smo što je, uz našu dugogodišnju podršku SC Milenijum, Vršac postao jedan od značajnih sportskih centara, ne samo u Srbiji, nego i širom sveta kao domaćin Univerzijade, evropskih i planetarnih šampionata", rekao je pomoćnik direktora Proizvodnje Hemofarm Siniša Canković. On je naveo da inicijativa Crvene zvezde da tokom priprema u Vršcu posete Hemofarm pokazuje da je rukometu i farmaciji, pored afirmacije zdravih navika i stilovas života, zajednički i timski rad i želja za što boljim rezultatima.

14:55 - Bejlov agent traži istragu zbog objavljivanja detalja ugovora
Agent fudbalera Real Madrida Gareta Bejla zatražio je istragu zbog objavljivanja detalja transfera njegovog klijenta iz Totenhema u španski klub. Fudbalski agent Džonatan Barnet rekao je da je "sramota" što su detalji transfera objavljeni i zatražio je izvinjenje od Fudbalskog saveza Engleske (FA). Vebsajt "Fudbal Liks" objavio je dokumenta transfera Bejla, iz 2013. godine, koji je, kako je navedeno, najskuplji u istoriji fudbala. Na sajtu je objavljeno da je Real za Bejla platio Totenhemu 100.759.418 miliona evra, uprkos izjavama iz 2013. godine kada je rečeno da je transfer vredan 91,59 miliona dolara. Do tada je najskuplji transfer bio prelazak Kristijana Ronalda iz Mančester junajteda u Real Madrid za više od 94 miliona evra. Španski mediji naveli su da je Totenhemu zabranjeno da objavi detalje transfera, koji je isplaćen u četiri rate.

14:35 - Elkeson prešao u Šangaj za 17 miliona evra
Najbolji napadač na prostoru Azije, Brazilac Elkeson, prešao je iz Gvanžu Evergrandea u redove rivala Šangaja za 17 miliona evra. Gvanžu Evergrande izdao je saopštenje u kojem navodi da ovim potezom želi da kineski timovi imaju više uspeha u Ligi šampiona Azije. "U cilju nacionalne slave, dogovorili smo transfer Elkesona", poručuju iz Gvanžua, a prenosi nacionalna agencija Sinhua. Ekipa Luisa Felipea Skolarija je tako ostala bez igrača koji je bio najzaslužniji za po dve uzastopne titule šampiona Kine i Azije. Elkeson je za dve sezone u Gvanžuu postigao 76 golova na 111 utakmica, a u domovini je igrao za Botafogo i Vitoriju. Ovaj 26-godišnji fudbaler odbijao je ponude nekoliko ozbiljnih timova Evrope jer nisu mogli finansijski da pariraju kineskim, zbog čega je zatvorio vrata reprezentacije Brazila, iako mu je po kvalitetu tu mesto.

14:13 - Đoković protiv Sepija sutra od devet
Najbolji teniser sveta Novak Đoković meč trećeg kola Australijan opena protiv Italijana Andreasa Sepija igraće sutra od devet sati po srednjeevropskom vremenu. Đoković i Sepi otvoriće "noćni program" na Margaret Kort Areni, što je njihov 12. međusobni duel. Svih prethodnih 11 dobio je srpski teniser, poslednji prošle godine na US openu 6:3, 7:5, 7:5.

13:50 - Fabregas: Prvo sećanje na fudbal su dva gola Zidana u finalu SP 1998.
Španski fudbaler Sesk Fabregas izjavio je da mu je prvo sećanje na fudbal dva postignuta gola Zinedina Zidana u finalu Svetskog prvenstva 1998. godine protiv Brazila i dodao da je bivši selektor Španije Luis Aragones promenio njegovu karijeru. Fabregas je 1998. godine kao 11-godišnji dečak igrao za lokalni klub Mataro. "Moje prvo sećanje na fudbal bilo je kada je u finalu Svetskog prvenstva u Francuskoj Zinedin Zidan postigao dva gola potiv Brazila, u finalu Svetskog prvenstva", rekao je Fabregas. On je reprezentativnu karijeru počeo 2006. godine kod selektora Luisa Aragonesa, koji mu je omogućio da sa 18 godina debituje za državni tim. "Aragones je ostavio veliki trag u mojoj karijeri. Nikada nisam voleo da sedim na klupi, takav sam", rekao je fudbaler Čelsija. Fabregas je do sada odigrao 101 utakmicu za Španiju i postigao 14 golova i osvojio dva evropska i svetsko prvenstvo. On je asistirao Andresu Inijesti kod pobedonosnog gola protiv Holandije na Mundijalu u Južnoj Africi 2010. godine. Fabregas je sada jedan od vetarana u državnom timu, samo su golman Iker Kasiljas i Serhio Ramos debitovali pre njega.

13:35 - Rosi završava karijeru u Jamahi?
Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi rekao je da će završiti karijeru u Jamahu, a da će ove sezone odlučiti tačno kada. "Voleo bih da se trkam i posle ove godine. U svakom slučaju, završiću karijeru u Jamahi. Pokušaću da zadržim nivo koji sam imao u poslednje dve godine, a onda ćemo videti da li ću moći da se borim za titulu", rekao je Rosi i istakao da će mu prvi deo sezone dati odgovor da li će nastaviti dalje i posle ovogodišnjeg Moto GP šampionata. "Oduvek sam poštovao Horhea, a on je mene nešto manje. Nadam se da će poštovanje biti obostrano ove sezone", naglasio je Rosi.

13:10 - Arsenal sa Ozilom na Čelsi, a možda i sa Sančesom
Fudbaler Arsenala Mesut Ozil moći će da igra za svoj tim u nedeljnoj utakmici protiv Čelsija, a moguće je da će se u timu naći i Aleksis Sančes, rekao je trener kluba Arsen Venger. Ozil je propustio neč sa Stoukom zbog bolesti, ali će moći da igra u nedelju, dok će se o stanju Sančesa odlučiti na dan utakmice, rekao je Venger novinarima u Londonu. Sančes ne igra od novembra zbog povrede tetive. Venger je kazao da je danas počeo da trenira i Fransis Kokelin, i to pre roka, kao i da će sledeće nedelje početi da trenira Dani Velbek. Arsenal trenutno deli prvo mesto Premijer lige sa Lesterom.

12:56 - Ferer eliminisao Hjuita
Australijski teniser Lejton Hjuit završio je danas karijeru u singlu, pošto je u drugom kolu Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu izgubio od osmog igrača sveta Španca Davida Ferera posle tri seta, 2:6, 4:6, 4:6. Hjuit, 308. igrač sveta je ranije najavio da će se povući posle učešća na ovogodišnjem Australijan openu. "Ništa nisam ostavio u svlačionici. Tokom cele karijere sam davao 100 odsto. Volim da se takmičim, srećan sam što sam imao takvu priliku 20 godina uzastopno", rekao je osvajač dve grend slem titule, 34-godišnji Hjuit. Hjuit je osvojio 30 titula u singlu, od kojih Ju Es open 2001. godine i Vimbldon godinu dana kasnije. Takođe, sa reprezentacijom Australije osvojio je dve titule u Dejvis kupu, 1999. i 2003. godine. On je u emotivnoj izjavi na terenu Rod Lejver arene posle meča sa Fererom zahvalio navijačima na ljubavi i podršci koju su mu pružali tokom karijere. "Nastupi za Australiju su uvek bila najveća čast za mene. Počastovan sam što sam imao veliku podršku i ljubav publike, to mi mnogo znači. Imao sam mnogo uspeha u velikim mečevima na ovom terenu i srećan sam što sam ovde završio karijeru. To je savršeno mesto za kraj", rekao je bivši prvi teniser sveta. Uprkos porazu, Hjuit će odigrati najmanje još jedan meč do završetka karijere, pošto će sutra sa sunarodnikom Semom Grotom igrati meč drugog kola u konkurenciji dublova protiv australijsko-finskog dubla Džon Pirs i Henri Kontinen.

12:35 - Bekenbauer: Levandovski je kandidat za Real
Počasni predsednik minhenskog Bajerna Franc Bekenbauer rekao je da postoji mogućnost da Robert Levandovski pojača Real Madrid. Poljski napadač se već duže vreme nalazi na meti Reala, koji će morati brzo da reaguje i pokuša da ga dovede u januaru zbog suspenzije FIFA prilikom kršenja transfera. "Levandovski je kandidat za prelazak u Madrid. Moguće je da će biti "vruć" prelazni rok, zbog kazne Reala. Ipak, mislim da nema teoretskih šansi da Miler napusti Bajern", izjavio je Bekenbauer. Mogućnost da Levandovski pređe u Madrid nisu isključili ni njegovi zastupnici, ali i sam igrač, koji je često govorio da bi voleo da zaigra u Španiji. Levandovski je ove sezone u svim takmičenjima postigao 23 gola na 26 utakmica. Za Bajern igra od 2014. godine, a ranije je bio član Borusije iz Dortmunda i Leha.

12:13 - Jović blizu Benfike, Ramadani završava transfer
Mladi fudbaler Crvene zvezde Luka Jović (18) blizu je prelaska u Benfiku. Kako se navodi, menadžer Falji Ramadani intezivirao je pregovore sa predsednikom slavnog lisabonskog kluba Luisom Felipeom Vijerom u vezi transfera, a poznato je da ima veoma dobre kontakte sa Benfikom. Crvena zvezda ima samo 30 odsto ugovora Jovića, pošto je preostalih 70 u vlasništvu agencije koju zastupa Ramadani. Jović bi se u slučaju da potpiše za Benfiku pridružio saigraču iz mlađih selekcija reprezentacije Srbije Ivanu Šaponjiću, nakon što je on nedavno prešao iz Partizana. Jović, najmlađi strelac u istoriji crveno-belih, ove sezone je odigrao 23 utakmice, uglavnom sa klupe i postigao šest golova.

11:55 - Raonić: Gledao sam Viktora, znam ga dobro
Kanadski teniser Miloš Raonić rekao je da zna da ga očekuje težak meč u duelu sa Viktorom Troickim u trećem kolu Australijan opena. Raonić je u drugoj rundi slavio protiv Španca Tomija Robreda sa 7:6 (8:6), 7:6 (7:5), 7:5, dok je Troicki bio bolji od Tima Šmičeka iz 6:4, 7:6 (7:5), 7:6 (7:4). "Biće teško. Osvojio je titulu prošle nedelje, gledao sam neke od njegovih mečeva. Dobro se oseća, video sam i da je imao težak meč u prvom kolu, spasao je meč loptu. Imao je sigurnu pobedu u drugom kolu, poprilično rutinski, koliko sam mogao da vidim, pošto sam ipak igrao", rekao je Raonić i dodao: "Znam kako igra, sastali smo se u Pekingu ne tako davno. Ako uspem da unapredim svoju igru i učinim je čistijom i efikasnijom, budem veštiji na mreži i bolje diktiram tempo, imaću dobru priliku".

11:40 - Mesi: U Evropi jedino za Barselonu
Fudbaler Barselone Lionel Mesi izjavio je da tokom karijere neće igrati ni za jedan evropski klub osim za Barselonu. "Uvek sam govorio da je Barselona moj dom i da želim da završim karijeru u ovom klubu, ali sam govorio o svojoj evropskoj karijeri. Nikada ne bih mogao da igram ni za jedan evropski klub osim u Barseloni", rekao je Mesi i dodao: "Voleo bih da igram u Argentini jer sam je napustio kao klinac. Voleo bih da znam kako je biti deo argentinske igre. Sve može da se desi u fudbalu, ali nema sumnje oko toga šta ja hoću, a to je da želim da ostanem u Barseloni. Mesi je ove sezone postigao 19 golova na 23 utakmice. Mesijev ugovor sa katalonskim klubom traje do juna 2018. godine.

11:25 - Vavrinka siguran protiv Štepaneka
Švajcarski teniser Stan Vavrinka plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas u Melburnu pobedio češkog veterana Radeka Štepaneka u tri seta, 6:2, 6:3, 6:4.Vavrinka je pobednik Australijan opena iz 2014. godine, a ove je treći nosilac. On će u sledećem kolu igrati protiv takodje jednog Čeha, 51. igrača sveta Lukaša Rosola. Vavrinka je u karijeri izgubio prvih pet mečeva protiv Štepaneka, trenutno 188. na ATP listi, ali u poslednja dva nije izgubio ni set protiv ovog eksperta za dubl.

11:11 - Real ostvario najveći prihod, ispred Barselone i Junajteda
Real Madrid 11. godinu zaredom ostvario je najveći prihod u Evropi od fudbalskih klubova, pokazala su istraživanja revizorske kuće Dilojt. Madriđani su u sezoni 2014/2015 zaradili 439 milona funti od prodaje karata, prava i komercijalnih izvora, a iza njih su Barselona (427), Mančester junajted (395,2), Pari Sen Žermen (365,8) i minhenski Bajern(360,6). Real je u odnosu na prošlu godinu zabeležio pad za 4,3 miliona funti, a iz Dilojta veruju da bi 2017. godine Junajted mogao da preuzme primat po tom kriterijumu. Među Top10 klubova sa najvećim prihodima, Premijer liga ima čak devet timova - Mančester siti (6), Arsenal (7), Čelsi (8), Liverpul (9), Totenhem (12), Njukasl (17), Everton (18) i Vest Hem (20).Šampion Italije i viceprvak Evrope Juventus našao se na tek 10. mestu sa 246,4 miliona prihoda.

10:39 - OK Kuvajta: Vlada da se ne meša u rad
Predsednik Olimpijskog komiteta Kuvajta šeik Talal el Fahad el Sabah osudio je mešanje vlade u rad Olimpijskog komiteta. On je ocenio da bi to moglo da spreči sportiste te zalivske zemlje da učestvuju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru ovog leta. Predsednik Olimpijskog komiteta Kuvajta naveo je u saopštenju da je vlada preduzela "osvetoljubive mere" da opravda akcije koje su dovele do suspenzije nacionalnog Olimpijskog komiteta. "To je ozbiljna eskalacija i to je za žaljenje", rekao je šeik Talal. Međunarodni olimpijski komitet (MOK) je u septembru suspendovao Kuvajt zbog mešanja vlade u sport i uvođenja sportskog zakona koji krši olimpijsku povelju.

10:10 - Dušan Tadić: Želim da ponovo dam gol Junajtedu na Old trafordu
Fudbaler Sautemptona Dušan Tadić izjavio je danas da dobru formu želi da potvrdi na Old Trafordu i postigne još jedan gol Mančester Junajtedu. Srpski reprezentativac bio je strelac na poslednja dva meča, protiv Votforda i Vest Bromviča, ali nema nameru da se na tome zaustavi. Tadić se prisetio prošlogodišnjeg gostovanja, koji je rešen njegovim pogotkom za minimalan trijumf "svetaca". "Lepe uspomene, bilo je baš sjajno. Gol Junajtedu je možda za mene najbolje sećanje, ali i klub. Bilo bi perfektno ukoliko bismo završili utakmicu identičnim rezultatom, ali imamo veliki respekt prema Junajtedu", rekao je Tadić za Dejli Eho. Tadić je dodao da je ekipa Luja van Gala uhvatila pravi ritam posle pobede u derbiju nad Liverpulom (1:0) prošlog vikenda, ali da Sautempton putuje u Mančester sa velikim samopouzdanjem. "Junajted je jedan od najboljih timova i igra dobar fudbal, ali ove sezone nisu imali sreće u pojedinim mečevima. Uvek je teško igrati protiv njih, ali iznenađenja se dešavaju. Najbitnije je da svi igramo kao tim i sve će biti lakše", zaključio je Tadić. Utakmica između Mančester Junajteda i Sautemptona igra se u subotu od 16 sati na Old Trafordu.

09:55 - NBA: Voriorsi lako i u Čikagu, Bjelica pet poena
Košarkaši Golden Stejta nastavili su da "melju" sve rivale u NBA ligi, nakon što su ubedljivo pobedili još jednog pretedenta za visok plasman - Čikago u gostima 125:94. Voriorsi su sve dileme, ako ih je uopšte bilo, prekinuli već posle prve deonice koju su dobili (34:18) i tako došli do 39. trijumfa, uz samo četiri poraza. Ponovo je u redovima šampiona najefikasniji bio Stef Kari sa 25 poena, čemu je dodao 11 asistencija i sedam skokova, pratio ga je Klej Tompson sa 20, dok je kod Bulsa Derik Rouz ubacio 29. Od srpskih igrača u sinoćnjim mečevima nastupio je samo Nemanja Bjelica, koji je u porazu Minesote u Dalasu sa 106:94, posle produžetaka, postigao pet poena za 17 minuta na terenu. Veče je obeležio košarkaš Detroita Andre Dramond jer je nadmašio neslavan rekord, star 50 godina, promašivši čak 23 slobodna bacanja u pobedi nad Hjustonom (123:114). Rezultati: Orlando - Filadelfija 87:96, Vašington - Majami 106:87, Bruklin - Klivlend 78:91, Njujork - Juta 118:111, Toronto - Boston 115:109, Čikago - Golden Stejt 94:125, Hjuston - Detroit 114:123, Oklahoma - Šarlot 109:95, Dalas - Minesota 106:94, LA Lejkers - Sakramento 93:112, Portland - Atlanta 98:104.

09:40 - Oven: Benteke u potpunosti bez samopouzdanja
Bivši napadač Liverpula Majkl Oven smatra da je Kristijan Benteke u sredu pokazao da mu nedostaje samopouzdanje. Liverpul je u ponovoljenom meču pobedio Eksiter sa 3:0 i prošao je dalje u FA kupu. "Vidi se da mu u potpunosti nedostaje samopouzdanje, kada imate jedan na jedan trebalo bi to da rešite. On je očajno reagovao. Mislim da u skorije vreme neće biti u startnoj postavi. U ovakvim mečevima on mora da psotigne gol ili dva. Ima kvalitet, ali ima i rupe u svojoj igri, mora da ih popuni ako hoće da bude top napadač", izjavio je Oven.

09:19 - Marej sigurno do trećeg kola, kraj za Verdaska
Drugi nosilac Otvorenog prvenstva Australije, Endi Marej, plasirao se u treće kolo tog turnira, pošto je u tri seta pobedio domaćeg tenisera Sema Grota, 6:0, 6:4, 6:1. Marej će u sledećoj rundi igrati protiv 32. nosioca Žoaoa Souse. Džon Izner, 10. nosilac, morao je da se potrudi da pobedi Marsela Granoljersa, ali je ipak do trijumfa došao bez izgubljenog seta, 6:4, 7:6 (6), 7:6 (2). Kanađanin Miloš Raonić, 13. nosilac došao je do trećeg kola pobedom nad španskim veteranom Tomijem Robredom u tri seta, 7:6 (6), 7:6 (5), 7:5. U francuskom derbiju, 23. nosilac Gael Monfis pobedio je Nikolu Maua u tri seta, 7:5. 6:4, 6:1. Španac Fernando Verdasko je u prvom kolu izbacio velikog Rafaela Nadala, ali nije imao snage da dođe do trećeg kola, pošto je danas poražen od Izraelca Dudija Sele u četiri seta, 4:6, 6:3, 6:3, 7:6 (4).

09:01 - Mugurusa i Azarenka sigurne, Osaka u trećem kolu
Španska teniserka Garbinje Mugurusa plasirala se danas u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u dva seta pobedila Belgijanku Kirsten Flipkens, 6:4, 6:2. Treća nositeljka Australijan opena igraće u sledećem kolu protiv Barore Stricove, 47. na WTA listi. Dvostruka pobednica Australijan opena i 14. nositeljka Viktorija Azarenka pobedila je Danku Kovinić u dva seta, 6:1, 6:2. Beloruskinja je tako potvrdila da se vraća u formu nakon godine opterećene povredama. Ona je u prvom kolu pobedila ne dozvolivši protivnici da osvoji nijedan gem.Sledeća protivnica Azarenke biće nova ljubimica teniske publike, 18-godišnja Naomi Osaka. Ova Japanka dolazi iz kvalifikacija i trenutno je 127. na WTA listi. U prvom kolu je bila sigurna protiv Done Vekić, a danas je napravila iznenađenje eliminisavši 18. nositeljku Elenu Svitolinu iz Ukrajine.

08:45 - Nemanja Vidić se vraća u Premijer ligu?
Bivši kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić mogao bi da se vrati u Premijer ligu. Pojedini mediji na Ostrvu navode da Srbin želi da se vrati u Premijer ligu, ali ne u Mančester junajted. On je navodno ponuđen Aston Vili, koja se grčevito bori za opstanak, a želi da pojača odbranu. Vudić je nedavno raskinuo ugovor sa Interom, a pominje se mogućnost da nastavi karijeru u američkoj MLS ligi.

08:30 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE