Čizkejk s bananama

SASTOJCI: 2 šoljice (za kafu) izlomljenog „plazma“ ili „pti ber“ keksa, 1/4 šoljice šećera, 1/2 šoljice rastopljenog maslaca, 2/3 šoljice šećera za fil, 1/3 šoljice brašna, prstohvat soli, 2 šoljice mleka, 3 žumanceta, 1,5 kašičica ekstrakta vanile, 1/2 kg blagog krem-sira, 4-5 banana. šlag za ukrašavanje

PRIPREMA Zagrejte rernu na 250 stepeni. U veliku posudu stavite izlomljen keks i 1/4 šoljice šećera. Dodajte maslac, sve dobro promešajte, pa stavite u mali kalup za torte i napravite koru. Pecite je oko sedam minuta, odnosno dok ne dobije boju, a potom je ohladite.

Za fil u šerpi umutite zajedno 2/3 šoljice šećera s brašnom i soli, pa polako dodajte mleko u koje ste prethodno umutili žumanca tako da smesa bude glatka, pa sve to kuvajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Masu sklonite sa šporeta i dodajte ekstrakt vanile.

Krem-sir dobro izradite da bude gladak i kremast, pa ga dodajte u puding i sve dobro sjedinite.

Ispečenu koru delom prekrijte na kolutove isečenim bananama, delom prelijte pudingom i tako sve dok sastojke ne potrošite. Poslednji sloj neka bude puding. Kolač stavite u frižider da odstoji preko noći. Poslužite uz iseckane banane i umućen šlag.