SASTOJCI
- 175 g maslaca
- 200 g šećera
- 3 jajeta
- malo rendane korice limuna
- 200 g mlevenog maka
- 100 g brašna
- 5 g praška za pecivo
- 130 ml mleka
Za glazuru
- sok od jednog limuna
- 150 g šećera u prahu
PRIPREMA
1. Penasto umutiti maslac s rendanom koricom limuna i šećerom. Postepeno dodavati jedno po jedno jaje, dobro mešajući između svakog dodavanja. Smesa mora biti glatka i penasta. Ručno umešati mak i prosejano brašno pomešano s praškom za pecivo. Na kraju dodati hladno mleko.
2. Dobijenu smesu sipati u pleh i peći na 180 stepeni oko 55 minuta (proveriti čačkalicom da li je kolač gotov).
3. Dok se kolač peče, pripremiti glazuru - pomešati sok limuna s prosejanim šećerom u prahu i mutiti dok se ne dobije gusta, bela smesa. Prema potrebi dodati još šećera. Time premazati kolač čim ga izvadite iz rerne.
Savet: Za pripremu ovog kolača važno je da maslac bude sobne temperature, kako bi se lepše i lakše umutio
Kolač od maka i limuna
Objavljeno
27.01.2016. 1:00h
→ 25.05.2017. 22:34h