Veoma je jednostavna za pravljenje, a potrebno vam je samo 20 minuta.
Sastojci:
– jaja 18
– kašika šećera 30
– mlevene plazme 15 kašika
– šećera u prahu 250 gr
– margarina 500 gr
– mlevene plazme 300 gr
– šlaga 500 gr
– kisele vode 1/2 litra
Uputstvo za pripremu:
Prava se tri kore od po 6 belanaca. Znači umutiti u čvrst sneg 6 belanaca mikserom, dodati 10 kašika šećera, ali postepeno jednu po jednu, 5 kašika mlevene pazme.
S tim što se šećer i plazma ne mute mikserom, već lagano varjačom.
Pleh dobro podmazati mašću i posuti brašnom. Ispeći tri ovakve potpuno iste kore.
Za fil:
Umutiti dobro 18 žumanaca sa 250 grama šećera u prahu, 500 grama margarina i 300 grama mlevene plazme.
Fil možete kuvati na pari, ali ne morate.
Dalje: 500 grama šlaga umutiti sa pola litre kisele vode.
Ređanje: kora od belanaca, zatim žuti fil, šlag, kora od belanaca i žuti fil plus šlag, kora od belanaca i žuti fil plus šlag.
(Slatkikutak.co)