Za testo: 2,5 dl vode, 125 g margarina, 150 g brašna, 1 kašika šećera, malo soli, 4 jaja
Za krem: 1/2 l mleka, 250 g šećera, 2 žumanceta, kašika gustina, 2 kesice vanil-šećera, 125 g margarina, 3 dl slatke pavlake
1. U posudu sipati vodu, margarin, šećer i so, pa staviti da se kuva. Kad provri, sipati brašno i mešati da se dobije jednolična masa. Ostaviti da se ohladi. Jaja umutiti, pa postepeno sipati u prohlađenu smesu od brašna i neprekidno mutiti mikserom.
2. Kad se masa ujednači, pomoću šprica stavljati krofne na podmazan pleh ili obložen papirom za pečenje. Rernu zagrejati na 200 stepeni, pa kad se krofne stave smanjiti na 180. Peći da porumene oko 40 minuta.
3. Za krem u malo hladnog mleka razmutiti žumanca i gustin, a ostalo mleko šećer i vanil-šećer staviti da se kuva. Kad prokuva, sipati razmućenu smesu sa gustinom i mešati da se zgusne.
4. U ohlađen krem umešati razmućeni margarin. Ohlađene krofne raseći napola, stavljati krem, pa slatku pavlaku umućenu u šlag i poklopiti gornjim delom krofne. Posuti šećerom u prahu.
Princes krofne s mirisom vanile
Objavljeno
02.02.2016. 1:58h
→ 25.05.2017. 15:56h