Predsednik Organizacionog odbora Kobasicijade Miroslav Medurić precizirao je da će gosti stići iz Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Rusije, Ukrajine, Rumunije i, verovatno, iz Italije.
"On će, svako na svoj način, koristeći sopstvene začine, praviti kobasice na ovoj manifestaciji", objasnio je Medurić.
Prema njegovim rečima, Kobasicijada će ove godine imati još jednu novinu, pa će najdužu kobasicu od 2.032 metra do centralne bine najverovatnije pratiti mažoretkinje, koje će umesto palice u rukama držati kobasicu. Dodao je da će sveža kobasica koštati 350, roštilj kobasica 150, a suva kobasica 500 dinara za kilogram.
"Takođe po prvi put, gosti iz mesta Kovilj klaće svinju pred publikom, praviti kobasice, peći meso na talandari i deliti gostima", naveo je Medurić. Kobasicijada će biti održana od 26. do 28. februara u mestu Turija u opštini Srbobran, tridesetak kilometara od Novog Sada.