SUKOB: Božović se naljutio na Vuleta Jovanovića

Saša Pavlić
Miodrag Božović se razočarao kad mu je mladi fudbaler rekao da ove zime želi da napusti Crvenu zvezdu, saznaje Kurir

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović izgubio je poverenje u Vukašina Jovanovića.

Mladi fudbaler je tokom priprema u Sloveniji imao razgovor sa šefom struke. Grof je defanzivcu jasno kazao da ga vidi u timu na proleće kao vrlo bitnog igrača za osvajanje titule i pohod na Ligu šampiona. Prema Božovićevoj viziji, trebalo je da upravo Jovanović i Brazilac Edson čine bedem pred golom Kahrimana na proleće. Zato ga je najviše i iznenadila rešenost Jovanovića da ode ove zime nakon finansijski odličnih ponuda Bordoa i Zenita.

Grof Božović i Vule Jovanović imali su sjajan odnos tokom jeseni. Poznate su njihove šale na konferenciji za medije povodom Vuletovih crvenih patika. Isto tako, Jovanović je skoro svaki gol Zvezde proslavljao trčanjem do klupe i bacanjem u zagrljaj Grofu. Baš zbog takvog odnosa trener se razočarao u igrača, jer ga je smatrao za odanog i lojalnog.

Menadžer mladog igrača Rade Ćaldović kaže za Kurir da ne zna za neslaganje između Vukašina Jovanovića i Grofa Božovića:
- Nemam informaciju da nešto nije u redu između Vuleta i trenera Božovića. Koliko znam, njih dvojica imaju sjajan odnos. Mislim da Vuletova želja da ode to ne može poremetiti. Nema tenzije, jer se sve radi u dogovoru s klubom. Vule mi je rekao da je između njega i Grofa sve u redu.

Jovanović proteklih dana nije trenirao na stadionu, ali njegov menadžer tvrdi da odsustvo s terena od nekoliko dana nije problem za priključenje ostalim igračima.

(A. R.)

Od petka na Kipru
U BORDO NA LETO

Rade Ćaldović otkriva da Jovanović odlazi na Kipar ukoliko se ne postigne dogovor sa zainteresovanim klubovima koji žele da ga kupe:
- Još postoji opcija da Jovanović pređe u Zenit, jer u Rusiji i dalje traje prelazni rok. Isto tako, Bordo je ponudio novu opciju, da se transfer potvrdi ove zime, a da Vule u Francusku ode na kraju sezone. Mada, po meni, najrealnije je da ode na Kipar i priključi se ekipi već u petak na treninzima.