Sastojci: 1/2 glavice crnog luka, 1 kašika maslinovog, ulja, 85 g parmezana, 1 veći krompir, 1 litar supe od povrća, 1/2 veze nane, malo maslaca, so, biber, 300g graška
Crni luk i krompir iseći na kockice, pa propržiti u dubljem tiganju na maslinovom ulju. Sipati supu i kuvati dok krompir ne omekša. Dodati grašak, kuvati dok ne bude gotov, pa skloniti s vatre i umešati listiće nane. Posoliti, pobiberiti i sve dobro izmešati štapnim mikserom.
Ćufte bez mesa
Sastojci: 3 struka praziluka, 2 dl ulja, 3 glavice crnog luka, 2 šolje integralnog pirinča, 1 kašika seckanog peršuna, 1 jaje, so, biber, prezle
Luk i praziluk iseći i obariti, prosuti vodu, ocediti i izmešati. Integralni pirinač skuvati i procediti, pa pomešati s lukom, dodati so, biber i peršun, pa ostaviti da stoji 20 minuta. Od mase napraviti ćufte i pohovati ih na ulju.
Sastojci: 3 struka praziluka, 2 dl ulja, 3 glavice crnog luka, 2 šolje integralnog pirinča, 1 kašika seckanog peršuna, 1 jaje, so, biber, prezle
Luk i praziluk iseći i obariti, prosuti vodu, ocediti i izmešati. Integralni pirinač skuvati i procediti, pa pomešati s lukom, dodati so, biber i peršun, pa ostaviti da stoji 20 minuta. Od mase napraviti ćufte i pohovati ih na ulju.