Sastojci: 1 i 2/3 šoljice mrvljenog integralnog keksa, 1/4 šoljice šećera, 1/2 šoljice rastopljenog putera, 2/3 šoljice šećera, 1/3 šoljice brašna, 1 prstohvat soli, 2 šoljice mleka, 3 razmućena žumanca, 1 i 1/2 kašičice ekstrakta vanile, 500 g krem-sira sobne temperature, 4 iseckane banane, šlag.
Priprema:Zagrejte rernu na 250 stepeni. U veliku posudu dodajte keks i 1/4 šoljice šećera i dobro promešajte. Dodajte puter i opet dobro promešajte, pa stavite u kalup za torte ili pite i utisnite. Pecite oko sedam minuta, odnosno dok ne dobije boju, a zatim dobro ohladite.
Da biste napravili puding od vanile, u loncu umutite zajedno 2/3 šoljice šećera s brašnom i solju, pa polako dolivajte mleko u koje ste prethodno umutili žumance tako da smesa bude glatka, i kuvajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Zatim uklonite s ringle i dodajte ekstrakt vanile. Krem-sir dodajte u puding i dobro promešajte. Ranije ispečenu podlogu prekrijte delom iseckanih banana, prelijte delom pudinga i tako dok sve ne potrošite. Završni sloj nek bude puding. Stavite u frižider preko noći. Poslužite uz iseckane banane i šlag.
Banana puding čizkejk
Objavljeno
17.02.2016. 0:20h
→ 01.10.2017. 0:00h