Hrskava piletina

Sastojci: 2 komada pilećeg belog mesa (500 g), 1 veća kesa čipsa, 50 g prezli, 1 kašičica mlevene ljute paprike, 2 kašičice suvog peršuna, 2 kašičice belog luka u prahu, 1 kašičica mešavine biljnih začina ili soli, biber po ukusu, 2 jajeta, 150 g brašna, ulje za prženje

Priprema:

Piletinu oprati i osušiti papirnim ubrusom. Odstraniti masne delove i kožicu i iseći na kockice (ako su kockice debele, malo ih istući da bi se brže pržile). Piletinu posuti s malo bibera, biozačinom i kašikom belog luka u prahu i sve dobro promešati da se sjedini s piletinom.

Čips staviti u kesu za zamrzivač i oklagijom ga izmrviti tako što ćete preći njom nekoliko puta preko kese. Mrvice staviti u posudu, dodati prezle, mlevenu ljutu papriku (ukoliko ne volite ljuto, izostavite je), suvi peršun, kašičicu belog luka i so. Sve dobro izmešati.

U tanjir staviti brašno, a u drugoj posudi umutiti jaja.

Svako parče piletine uvaljati u brašno, pa u smesu od jaja i na kraju dobro ih uvaljati u smesu od čipsa.

U dubljem tiganju zagrejati ulje i pržiti parčiće mesa dok fino ne porumene sa svih strana.

Ocediti ih na papirnom ubrusu i poslužiti tople s kečapom ili sosom po želji, prženim krompirom ili pireom i zelenom salatom.