Sastojci:
- 1. šolja šećera
- 2 šolje brašna
- 1/2 šolje ulja
- 1 jaje
- 3 banane, ispasirane
- 1/4 šolje seckanih oraha
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
Priprema: Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pleh za mafine pouljite ili u njih stavite paprine korpice. Pomešajte šećer, ulje i jaje i mutite dok ne dobijete svetlu homogenu smesu. Dodajte brašno, sodu bikarbonu i so. Sve dobro sjedinite. Smesu sipajte u pleh za mafine, napunite do 2/3 kalupa i pecite u zagrejanoj rerni oko 40 minuta. Čačkalicom proverite da li su mafini pečeni.
Riblji bećarac
Sastojci:
- 1 kg ribe
- 3 glavice crnog luka
- 300 g iseckane paprike
- 300 g kuvanog paradajza
- malo ulja
- so, biber, biozačin
Priprema: Ribu očišćenu od kostiju i iskidanu na komade staviti u pleh, posoliti, preliti uljem i peći u vrućoj rerni. Kad je napola pečena, dodati iseckano povrće, preliti kuvanim paradajzom, začiniti biozačinom, solju i biberom i vratiti u rernu da se zapeče. Služiti vruće.
Sastojci:
- 1 kg ribe
- 3 glavice crnog luka
- 300 g iseckane paprike
- 300 g kuvanog paradajza
- malo ulja
- so, biber, biozačin
Priprema: Ribu očišćenu od kostiju i iskidanu na komade staviti u pleh, posoliti, preliti uljem i peći u vrućoj rerni. Kad je napola pečena, dodati iseckano povrće, preliti kuvanim paradajzom, začiniti biozačinom, solju i biberom i vratiti u rernu da se zapeče. Služiti vruće.