FILIP ĐURIČIĆ: Pobede su lek, za Srbiju je svaki minut važan

Fss
Reprezentacija Srbije od sinoć je u Talinu gde je u utorak, 29. marta očekuje druga provera, protiv Estonije, na „Le Kok Areni“ u 19,00 po lokalnom (18,00 po našem) vremenu.

Pred novinarima su bili reprezentativci Filip Đuričić i Luka Milivojević.

- Izašli smo iz jedne teške utakmice, imali dva treninga i mislim da ćemo spremno dočekati meč sa Estonijom u koji ćemo ući sa namerom da pobedimo, rekao je Filip Đuričić.

Šta je pokazala prethodna utakmica?

- Dosta dobrih stvari, ali na kraju se gleda rezultat koji je po nas ponovo bio nepovoljan. Bilo je sigurno mnogo pozitivnih detalja, stvorili smo veliki broj prilika, ali ono što nama treba jesu pobede. I mislim da će one doći, jer smo imali stvarno dobrih prilika, pružili igru koja može sve da hrabri. Neću, ipak, mnogo da pričam, naše je da radimo i pokušamo da promenimo neke stvari,a vreme će pokazato koliko ćemo u tome uspeti. Ja sam optimista.

Da li očekuješ bolju partiju protiv Estonaca, oni igraju defanzivnije nego Poljaci?

- Svaka utakmica je priča za sebe, ali ako uđemo sa velikom željom i kvalitetom koji imamo, mislim da možemo da pobedimo.

Koliko poznaješ Estoniju?

- Ne mnogo, ispratio sam poslednjih nekoliko rezultata, vidim da su igrali sa Norveškom nerešeno. Selektor će da nas upozna sa detaljima.

Pred reprezentacijom je prijateljski meč, ali koliko je bitno da se zabeleži pobeda baš u ovom trenutku?

- Za nas je svaki minut bitan. Iskreno i zbog cele atmosfere oko reprezentacije i nas igrača. Baš zbog ovih stvari nemamo pravo da uđemo neoprezno u bilo koji meč, naravno i ovaj protiv Estonije.

Kažu da je ovo novi početak, da sada treba uhvatiti zalet za kvalifikacije koje počinju u septembru?

- Sve je podređeno tim kvalifikacijama, nekada bi rezultat bio u drugom planu, ali za nas to ne važi. Moramo da pobedimo Estoniju i počnemo da vraćamo veru u reprezentaciju.

Koliko zbog svega navedenog opterećuje stvoreni pritisak da se jednostavno nema pravo na grešku?

- Ne želim da tražim alibi, mi moramo da igramo i da se kvalifikujemo za SP u Rusiji kako znamo i umemo.Mislim da to možemo, zaključio je Filip Đuričić.

Luka Milivojević je bio starter protiv Poljske, odigrao je dobru utakmicu.

- Mislim da smo dobro radili predthodnih dana i očekivanja su pozitivna. Želimo da odigramo dobru itakmicu i u svoje klubove se vratimo zadovoljni, kaže Luka Milivojević.

Protiv Poljaka je bilo dosta dobrih stvari, a mnogi misle da ukoliko se ponovi takva partija, Estonija ne bi smela da bude problem?

- Da, bilo je baš dobrih stvari, loše moramo da popravimo i smanjimo na minimum. U odnosu na meč sa Češkom sve je bilo mnogo, mnogo bolje, a ponoviću ono što su rekli mnogi, poraz od Poljske nismo zaslužili. Sve to znači da moramo nastaviti u istom stilu, da uđemo punom snagom u meč sa Estonijom i pobedimo.

Ono što se čeka to su golovi i pobede?

- Stvaramo mnogo šansi, nedostaje nam to da prvi damo gol, a onda će sve biti mnogo bolje. I kritike koje postoje, a koje su možda opravdane, možemo okrenuti u našu korist. Pobede su jedini lek, zato želimo pobedu protiv Estonije, rekao je Luka Milivojević.