Njeno zvučno ime, pun ukus u kome dominiraju čokolada, orah i lešnik osvojiće nepca i najzahtevnijih sladokusaca, piše Lisa.rs
Sastojci:
Za kore:
12 belanaca
12 kašika šećera
12 kašika mlevenih oraha
12 kašika mlevenih badema
4 kašike brašna
kašičica ulja
nekoliko kapi limunovog soka
Za fil:
½ l mleka
12 žumanaca
12 kašika šećera
1 vanilin-šećer
5 kašika brašna
250 g margarina
250 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Kore: Umutite belanca sa šećerom i dodajte ostale sastojke. Podelite smesu na tri dela i svaku koru pecite na podmazanom plehu, više je sušeći na blagoj temperaturi.
Fil: Umutite žumanca sa šećerom, dodajte ostale sastojke (osim čokolade) pa skuvajte fil na pari. Istopite čokoladu na tihoj vatri s kašičicom vode. Svaku koru prvo premažite istopljenom čokladom, pa filom. Odozgo, preko poslednjeg fila, možete posuti mevene orahe.