Desert

Švargla torta

Sastojci

Za koru:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 5 kašika brašna

Za fil:

- 1 l mleka
- 250 g šećera
- 2 kesice pudinga od vanile
- 2 kašike gustina
- 250 g margarina
- 200 g piškota
- 200 g „plazma“ keksa
- 200 g seckanih oraha
- 200 g žele bombona
- 200 g čokoladnih bananica
- šlag za dekoraciju

Priprema

Umutite jaja, dodajte šećer i nastavite s mućenjem, pa varjačom umešajte brašno. Pecite na 200 stepeni u podmazanom i brašnom posutom plehu.
U mleko dodajte šećer, stavite da proključa, pa ukuvajte puding od vanile i gustin. Kad se fil ohladi, umutite margarin i dodajte iseckane piškote, „plazmu“, orahe, žele bombone i bananice.
Preko kore stavite fil, a odozgo umućen šlag.