ISKUSNI MESAR OTKRIVA TAJNU: I od leš mesa mogu da napravim divno mleveno, evo kako to radim...

Profimedia

Na društvenim mrežama se pojavio tekst o lošem mlevenom mesu koje navodno može da se nađe u prodaji.

Tekst je navodno napisao mesar koji ima iskustvo u radu već 11 godina.

Ako je za verovati ovom mesaru, deo mlevenog mesa koji se prodaje bilo bi dobro izbeći, a evo i zašto!

"Mleveno meso - PAŽNJA! Ja sam mesar već 11 godina, i sa sigurnošću vam mogu reći da deo mesa koje jedemo je jednako lešu neke životinje, koja danima stoji na putu. Znao sam da napravim tako lepo mleveno meso od mesa starog mesec dana, zahvaljujući hladnoj vodi, soli, šećeru i vinobranu... Zato ljudi, ako je meso mnogo sitno mleveno i ako je sa spoljne strane rumeno, a unutra tamno i ako se pravi pena dok ga dinstate, verujte mi da je meso tretirano na način na koji sam vam rekao. So i hladna voda izvlače smrad, šećer mlevnom mesu vraća boju, a vinobran mu vraća svežinu. Pazite šta kupujete i jedete... - napisao je navodno mesar.