BLOG UŽIVO, VIDEO: Čelsi sprema najskuplji transfer u istoriji engleskog fudbala!

AP

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:25 - Fjuri priznao: Novac mi je jedini motiv u revanšu protiv Klička
Svetski bokserski šampion u teškoj kategoriji Tajson Fjuri rekao je da je novac njegov jedini motiv u revanšu protiv Vladimira Klička.
"Već sam pobedio najboljeg. Nemam motivaciju. Koga god da stave pred mene, boriću se, ali oni nemaju ništa što ja želim, osim novca", rekao je Fjuri, a preneli su britanski mediji.
Britanski bokser je u novembru pobedio Ukrajinca jednoglasnom odlukom sudija i osvojio WBA, IBF i VBO pojase, a ujedno i prekinuo Kličkovu devetogodišnju dominaciju.
"Kličko nije mogao da me pobedi u svom najboljem izdanju, pa me neće dobiti ni ovog puta. Rekao sam svetu da on nije dobar", kazao je Fjuri.
Revanš će se održati 9. jula u Mančesteru.

22:30 - Trener Jagodine: Ne smemo nikome da pretimo
Trener Jagodine Aleksandar Janjić rekao je da njegovu ekipu na startu plej-auta Super lige Srbije čeka teško gostovanje u Novom Pazaru.
Janjić je istakao da njegovi fudbaleri žele da se dokažu u pravom svetlu.
Jagodina je u plej-aut Super lige ušla kao poslednje palsirana s 13 bodova, koliko imaju Spartak i OFK Beograd.
"Igramo protiv jednog zaista dobrog kluba, odlične ekipe, odličnih pojedinaca, tako da nas u predstojećem meču čeka izuzetno težak zadatak. Mi smo u poziciji na tabeli gde ne smemo nikom da pretimo, ali sam siguran da će moji momci i mi svi uraditi sve što budemo mogli kako bismo ispunili svoje zamisli i svoje želje i kako bismo se posle ove utakmice vratili još zadovoljniji nego što smo bili do sada", rekao je Janjić na konferenciji za novinare.
On je kazao da Novi Pazar ima specifičnu atmosferu na svom stadionu, da publika dolazi u velikom broju i da bodre svoje igrače.
"Isto tako sam siguran da će to biti jedan dodatni motiv za naše igrače i igrače koji su željni da se dokažu i pokažu u jednom pravom svetlu, da pokažu koliko znaju i da pokažu da ova situacija nije primerena njihovom kvalitetu i naravno jedna velika želja da što pre izađemo iz ovog kriznog perioda", rekao je Janjić.

21:50 - Čelsi sprema najskuplji transfer u istoriji engleskog fudbala!
Prema pisanju ostrvskih medija, ekipa Čelsija sprema spektakularan transfer Serhija Ramosa.
Naime, Plavci su spremni da ponude Real Madridu neverovatnih 80 miliona evra, što bi pomenuti transfer učinilo najskupljim u istoriji ostrvskog fudbala.
Jedan od najboljih defanzivaca na svetu je najveći deo karijere proveo u Real Madridu, preuzeo je kapitensku traku ove sezone, a ranije ga se intenzivno povezivalo s odlaskom u Manchester junajted.
U Čelsiju smatraju kako bi 30-godišnjak bio dobra zamjena za Branislava Ivanovića i Džona Terija.

Reuters 

21:30 - Odbojkaši Vojvodine u finalu plej-ofa
Odbojkaši Vojvodine plasirali su se u finale plej-ofa Superlige, pošto su večeras u četvrtoj utakmici polufinala pobedili domaću ekipu Novog Pazara sa 3:0 (25:17, 25:18, 25:19).
Utakmicu u dvorani Pendik posmatralo je oko 700 gledalaca, a trajala je 68 minuta. Novosađane, koji su polufinalnu seriju dobili rezultatom 3:1, predvodio je Marko Nikolić sa 16 poena, dok su Aleksandar Minić i Miloš Vemić dodali deset, odnosno devet poena. Najefikasniji u redovima Novopazaraca bio je Radiša Stevanović sa deset poena, devet je upisao Nemanja Stevanović, a šest Benjamin Daca.
Vojvodina će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Crvene zvezde i Partizana, u kojem je trenutni rezultat 2:1 za crveno-bele.

21:00 - Zvezda u finišu ispustila pobedu protiv CSKA u Moksvi
Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras od ekipe CSKA u Moskvi sa 77:76 (20:20, 24:28, 19:12, 14:16), i u drugoj utakmici četvrtfinala Evrolige.
CSKA je poveo sa 2:0 i za plasman na završni turnir potrebna mu je još jedna pobeda. Naredna utakmica igraće se u ponedeljak 20.45 u Beogradu. Najefikasniji u beogradskom klubu u drugoj utakmici bio je Stefan Jović sa 15 poena, po 14 su postigli Marko Simonović i Terens Kinsi, a Kvinsi Miler 11.
CSKA je predvodio Kajl Hajns sa 19 poena, dok su Nando De Kolo i Kori Higins postigli po 13.

20:15 - Federer na Congu
Treći teniser sveta Rodžer Federer nastavio je sa sigurnim partijama na Mastersu u Monte Karlu, prvom turniru posle povrede kolena.
Federer se plasirao u četvrtfinale sigurnom pobedom nad Robertom Bautistom Agutom, rezultatom 6:2, 6:4.
Rodžer će se u borbi za polufinale sastati sa Žo-Vilfredom Congom iz Francuske, koji je u dva seta eliminisao sunarodnika Lukasa Puja – 6:4, 6:4.

Reuter 

19:30 - U Italiji počinje testiranje videa na utakmicama
Fudbalski savez Italije (FIGC) saopštio je da je izabran da testira video snimke spornih situacija.Video će pomoći sudijama u spornim situacijama, da li je bio gol, da li treba da se svira penal i da li bi neki igrač trebalo da se isključi.
"Mi smo pristalica korišćenja tehnologije na terenu i verujemo da možemo da pružimo sve što je potrebno kako bi dali doprinos ovom značajnom eksperimentu", rekao je predsednik FIGC Karlo Tavekio.
Testiranje će na početku biti zatvoreno, a u javnosti će početi u sezoni 2017/18. To je odlučio Međunarodni fudbalski bord (IFAB).

18:40 - Ječmenica: Verujem u svoj mladi tim
Selektor Fed kup reprezentacije Srbije Tatjana Ječmenica-Jevtić veruje u "svoj mladi tim" uprkos izostanku Jelene Janković.
"Sigurno je da bismo bili jači da uz dve naše najbolje teniserke u timu. Jeleni je žao što je morala da otkaže. Znam da je do poslednjeg momenta želela da igra i da pomogne devojkama. Tužno je što je morala da se povuče. Znatno smo oslabljene, jer smo računali na nju, međutim, ovo je mlad tim i ja verujem u njih. Belgija ima dobre igračice, ali niko nije favorit u ovom meču, biće otvoren duel. Možda one jesu u ovom trenutku na papiru jače, ali sam sigurna da će naše devojke dati sve od sebe. Vole i žele da igraju za reprezentaciju, a nadam se da će i sreća biti na našoj strani", rekla je Ječmenica-Jevtić.

18:00 - Fudbaleri Brazila protiv Južne Afrike počinju borbu za zlato na OI
Fudbalski turnir na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru počeće utakmicom izmedju Brazila i Južne Afrike, saopštili su danas organizatori.
Brazil, petostruki svetski šampion, na svom terenu pokušati da osvoji svoju prvu zlatnu olimpijsku medalju. Utakmica će se igrati u Braziliji 4. avgusta, dan pre svečanog otvaranja Olimpijskih igara. Selekcije Brazila i Južne Afrike za igrače do 23 godine sastale su se krajem marta u prijateljskoj utakmici, u kojoj je ekipa selektora Rožerija Misale pobedila sa 3:1.
Pored Brazila i Južne Afrike, u Grupi A su još Irak i Danska. Branilac trofeja Meksiko, koji je pre četiri godine u finalu u Londonu bio bolji od Brazila, u Riju će igrati u Grupi C sa Južnom Korejom, Fidžijem i Nemačkom. Grupu B čine Švedska, Kolumbija, Nigerija i Japan, a Grupu D Honduras, Alžir, Portugal i Argentina.

17:15 - Janjić: Teško protiv Novog Pazara, ali želimo da se dokažemo
Trener Jagodine Aleksandar Janjić rekao je danas da njegovu ekipu na startu plej-auta Super lige Srbije čeka teško gostovanje u Novom Pazaru, ali da njegovi fudbaleri žele da se dokažu u pravom svetlu.
"Igramo protiv jednog zaista dobrog kluba, odlične ekipe, odličnih pojedinaca, tako da nas u predstojećem meču čeka izuzetno težak zadatak. Mi smo u poziciji na tabeli gde ne smemo nikom da pretimo, ali sam siguran da će moji momci i mi svi uraditi sve što budemo mogli kako bismo ispunili svoje zamisli i svoje želje i kako bismo se posle ove utakmice vratili još zadovoljniji nego što smo bili do sada", rekao je Janjić na konferenciji za novinare. Jagodina je u plej-aut Super lige ušla kao poslednje palsirana s 13 bodova, koliko imaju Spartak i OFK Beograd. On je kazao da Novi Pazar ima specifičnu atmosferu na svom stadionu, da publika dolazi u velikom broju i da bodre svoje igrače.
"Isto tako sam siguran da će to biti jedan dodatni motiv za naše igrače i igrače koji su željni da se dokažu i pokažu u jednom pravom svetlu, da pokažu koliko znaju i da pokažu da ova situacija nije primerena njihovom kvalitetu i naravno jedna velika želja da što pre izadjemo iz ovog kriznog perioda", rekao je Janjić.
Fudbaler Jagodine Ivan Miladinović rekao je da ekipa pobedom protiv Javora u prethodnom kolu dobila na samopouzdanju.
"Siguran sam da se vidi pomak u našoj igri. Idemo tamo da igramo fudbal i da probamo da se kući vratimo sa bodovima", izjavio je Miladinović. Utakmica prvog kola plej-auta Super lige Srbije izmedju Novog Pazara i Jagodine igraće se u subotu od 16.00.

16:30 - Maslać: Protiv Čukaričkog u opticaju sva tri znaka
Kapiten čačanskog Borca Mario Maslać izjavio je danas da ekipa protiv Čukaričkog na startu plej-ofa želi da pokaže da je visoka pozicija u Superligi realnost.
"Pokazao je Borac jesenas, u nekom drugom sastavu, ali i ovog proleća, da je četvrto mesto realnost, pravi odraz našeg individualnog i timskog kvaliteta. Tako moramo i da se ponašamo u plej-ofu, naročito protiv odlične ekipe Čukaričkog. Istina, prioritet je Kup i revanš protiv Javora (2:1 za Ivanjičane u prvom meču), ali identičnu težinu nose i prvenstveni dueli. Domaćin igra sve bolje, ali verujem u ostvarenje pozitivnog rezultata", rekao je Maslać na konferenciji za medije.
Mladi napadač Lazar Jovanović deli mišljenje kapitena, respektuje Čukarički, ali i poručuje da to može biti do kraja neizvestan susret.
"O Čukaričkom se baš sve zna tako da su suvišne pohvale na njihov račun. Imamo i mi svojih aduta, možemo uspešno da im pariramo i ostanemo neporaženi", istakao je Jovanović.
Defanzivac Lazar Obradović, strelac protiv Crvene zvezde, veruje da bi bod ili tri sa Banovog Brda bili najbolja uverira za revanš polufinala Kupa.
"Revanš protiv Javora očekujemo s nestrpljenjem, ali i bodovi iz Beograda mogu da budu izuzetno važni, jer želimo da i po isteku preostalih sedam kola zadržimo četvrto mesto. Nemamo ništa protiv da posle pobede i poraza naš treći međusobni susret ove sezone završi bez pobednika", rekao je Obradović.
Utakmica 1. kola plej-ofa između Čukaričkog i Borca igra se sutra od 18 sati na Banovom brdu.

15:40 - Ker: Ovaj rekord niko neće oboriti
Trener košarkaša Golden Stejta Stiv Ker uveren je da niko neće uspeti da nadmaši rekord koji je postavio njegov tim. "Ratnici" su regularni deo sezone 2015/2016 završili sa skorom 73-9, što je najbolji učinak u istoriji NBA lige. "Ovo je odličan način da se završi neverovatan deo regularne sezone. Baš sam rekao momcima da nisam mogao ni da zamislim da rekord može biti oboren. Nisam bio u pravu. Ali, sada ću reći ono što sam rekao pre 20 godina - mislim da ovaj rekord nikad neće biti oboren", rekao je Ker. Voriorsi su ubedljivom pobedom nad Memfisom 125:104 u poslednjem meču nadmašili učinak Čikago Bulsa od pre dvadeset sezona.

14:50 - Jagodina želi pobedu protiv Novog Pazara
Trener fudbalera Jagodine Aleksandar Janjić izjavio je danas da veruje da će ekipa izaći iz krize i savladati Novi Pazar u 1. kolu plej-auta Superlige. "Igramo protiv odličnog tima, sa dobrim pojedincima, čeka nas izuzetno težak zadatak. Mesto na tabeli ne daje nam pravo da pretimo, pogotovo ne Novom Pazaru, ali će moji momci uraditi sve što je moguće kako bismo ispunili neke svoje želje i bili zadovoljni rezultatom", rekao je Janjić. Janjić je dodao da će Novi Pazar sigurno imati veliku podršku navijača, ali i da će njegov tim biti motivisan. "Znamo da Novi Pazar ima specifičnu atmosferu na svom stadionu i da publika dolazi u velikom broju. Ipak, to će biti dodatni motiv i za naše igrače koji su željni da se pokažu u pravom svetlu i dokažu da ova sitaucija nije primenjena njihovom kvalitetu", ocenio je Janjić. Utakmica između Novog Pazara i Jagodine igra se u subotu od 16 sati.

14:20 - Raonić i Marej u četvrtfinalu Monte Karla
Kanadski teniser Miloš Raonić i Britanac Endi Marej plasirali su se u četvrtfinale turnira masters serije u Monte Karlu, eliminisavši u trećem kolu Damira Džumhura iz BiH, odnosno Francuza Benoaa Pera. Raonić je s 2:1, po setovima 6:3, 4:6, 7:6 pobedio Džumhura, dok je Endi Marej s 2:6, 7:5 i 7:5 slavio protiv Pera. Kanadski teniser je iskoristio jedinu brejk loptu u prvom setu i poveo s 1:0, ali je odigrao znatno lošije u drugom, pa je Džumhur, 99. teniser sveta, sa dva brejka u drugom setu veoma brzo je došao do izjednačenja - 1:1. Džumhur, koji je eliminisao u drugom kolu Čeha Tomaša Berdiha, propustio je nekoliko prilika da dodje do brejka u odlučujućem setu, pa je Raonić na kraju u taj-brejku slavio sa 7:5 i izborio plasman u četvrtfinale. U drugom meču, Per je odigrao veoma dobro protiv drugog tenisera sveta, lako je dobio prvi set, a u drugom je vodio s 3:0, ali Marej se nije predao, a i Francuz je počeo da greši, pa je stigao do izjednačenja. Imao je Francuz i prednost brejka u trećem setu, ali je Marej još jednom uspeo da preokrene, a na kraju i trijumfuje. U četvrtfinalu Monte Karla medjusobno će se sastati Marej i Raonić.

Fonet 
Foto: Fonet

14:02 - Vest Hem: 2,5 miliona funti godišnja renta za Olimpijski stadion
Fudbalski klub Vest Hem od naredne sezone igraće na novom Olimpijskom stadionu u Londonu, a na godišnjem nivou će plaćati dva i po miliona funti (3,5 miliona dolara) za 25 utakmica, saopšteno je danas. Kompanija koja olimpijske objekte korišćene za Igare 2012. u Londonu predaje organizacijama na upravljanje objavila je danas, nakon sudske odluke, ugovor s engleskim premijerligašem Vest Hemom. Vest Hem će sledeće sezone prvi put nakon 112 godina igrati van svog Apton parka. Klub iz istočnog Londona je zakupio Olimpijski stadion na 99 godina, a kapacitet za fudbalske utakmice je 60.000. Kirija za Olimpijski stadion biće uvećana ukoliko Vest Hem odigra više 25 utakmica tokom sezone. Prva sezona Vest Hema na novom stadionu poklapa se s novim ugvorom klubova o prodaji televizijskih prava utakmica Premijer lige, po kojem se očekuje prihod najmanje od 100 miliona funti godišnje.

13:40 - Lešnjak: Zvezdi prvenstvo, Partizanu kup
Trener fudbalera Čukaričkog Milan Lešnjak rekao je da očekuje neizvestan meč između Crvene zvezde i Partizana. Lešnjak, koji je dete Crvene zvezde, osvrnuo se i na subotnji 151. večiti derbi na stadionu Rajko Mitić. "Bez obzira na toliku bodovnu razliku i domaći teren, derbi je uvek poseban i ima određenu težinu, ponekad i veću od titule ili Kupa. Očekujem izjednacenu utakmicu i neka pobedi onaj koji zasluži. Trijumf ništa ne donosi jer je Zvezda zasluženo prva, a neka Partizan osvoji Kup", zaključio je Lešnjak.

13:22 - Alonso dobio dozvolu da vozi na trci za VN Kine
Dvostruki svetski šampion Formule 1, vozač Meklarena Fernando Alonso najverovatnije će učestvovati na trci za Veliku nagradu Kine, preneo je Bi-Bi-Si (BBC). Kako se navodi, Alonso je dobio "privremenu dozvolu", pošto će posle prvog treninga morati na dodatne preglede, ;ali to ne bi trebalo da ugrozi prvobitnu odluku Svetske automobilske federacije (FIA) da mu dozvoli povratak na stazu. Alonso ;je prethodnu trku u Bahreinu propustio zbog preloma rebra koju je zadobio na prvoj trci u šampionatu, 20. marta za Veliku nagradu Australije. Alonso ;je svojim Meklarenom zakačio bolid Hasa koji je vozio Esteban Gutijeres i udario u zid, okrenuo se u vazduhu i pao na stazu. Bolid je uništen, a španski vozač je bez problema napustio vozilo. Senzori na Meklarenu izmerili su opterećenje od 47G. Naredna trka u šampionatu voziće se u nedelju od 8.00 u Šangaju, za Veliku nagradu Kine.

12:43 - Lešnjak: Svaki bod je bitan
Trener fudbalera Čukaričkog Milan Lešnjak rekao je da je u plej-ofu Super lige najbitnije da se ne gube bodovi, jer, kako je ocenio, svaki bod ima veliku važnost. "Svi bodovi su jako bitni. Sedam utakmica nam predstoji i svi bodovi su nam jako bitni, ima sedam utakmica, 21 bod je u opticaju... To je dosta bodova i dosta utakmica. Najbitnije je ne gubiti bodove, jer svaki bod ima težinu na kraju kada se podvuče crta", rekao je Lešnjak. Čukarički posle podele bodova plej-of Superlige počinje sa 27 bodova, koliko ima i drugoplasirani Partizan. Tim s Banovog brda dočekaće sutra Borac u prvom kolu plej-ofa, a Lešnjak je ocenio da je novi format takmičenja učinio prvenstvo interesantnijim. "Borac ima i Kup u kom učestvuje i ima velikih izgleda da udje u finale. Pobeda u tom meču nam je jako bitna, a siguran sam da tako i oni razmišljaju. Sigurno će biti utakmica, kao i narednih šest u plej-ofu, bez obzira da li igramo kod kuće ili na strani", rekao je Lešnjak. Utakmica 31. kola Super lige Srbije između Čukaričkog i Borca igraće se sutra na Banovom brdu od 18.00.

12:25 - Rukometaši Srbije dobili rivale u kvalifikacijama za EP
Rukometna reprezentacija Srbije igraće sa selekcijama Poljske, Belorusije i Rumunije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj 2018. godine, odlučeno je danas žrebom u Dubrovniku. Plasman na šampionat u Hrvatskoj izboriće po dve prvoplasirane i najbolja trećeplasirana selekcija iz svih sedam grupa kvalifikacija. "Nije laka grupa, svako svakoga može da dobije, ali mogli smo i teže da prođemo. Moramo da dobijemo sve mečeve kod kuće i probati da dobijemo Beloruse i Rumune u gostima. Zadovoljan sam i optimista. Očekujem da ćemo se kvalifikovati na šampionat u Hrvatskoj", rekao je srpski reprezentativac Petar Nenadić. Prvenstvo Evrope u Hrvatskoj igra se od 12. do 28. januara 2018. godine, a titulu brani Nemačka.

11:57 - Zvezda i Mega finalnu seriju ABA lige kreću 28. aprila
Košarkaši Crvene zvezde i Mega Leksa finalnu seriju ABA lige počeće 28. aprila, dan ranije nego što je prvobitno planirano. Kako se navodi na sajtu regionalnog takmičenja, prva utakmica serije pomerena je posle konsultacija sa klubovima jer je 29. aprila praznik Veliki petak. Naredni mečevi na programu su 30. aprila i 2. maja, a ukoliko bude potrebe igraće se 3. i 5. maja. Šampion ABA lige biće ekipa koja ostvari tri pobede, a titulu brane košarkaši Crvene zvezde.

11:40 - Gabi: Igrao sam rukom
Kapiten Atletiko Madrida Gabi priznao je da je igrao rukom u meču četvrtfinala Lige šampiona protiv Barselone. Gabi je istakao da nije siguran da li se to dogodilo u kaznenom prostoru ili van njega. "Da, igrao sam rukom, ali ne znam je li to bilo u kaznenom prostoru ili ne... Ako je bilo unutra, ja bih sudio jedanaesterac", rekao je Gabi. Atletiko je na svom terenu u revanšu pobedio Barselonu s 2:0 golovima Antoana Grizmana u 36. i 88. minutu, što je mu je bilo dovoljno za ukupan trijumf od 3:2. U 91. minutu Andres Inijesta, koji je tri minuta ranije trebalo da bude isključen zbog namernog igranja rukom u svom kaznenom, pogodio je loptom Gabija u ruku na samoj ivici šesnaesterca, ali je sudija Nikola Ricoli procenio da je defanzivac "jorgandžija" bio van kaznenog prostora.

11:26 - Filipe Luis: Ne želim Real u polufinalu
Fudbaler Atletiko Madrida Filipe Luis rekao je danas da ne želi da njegova ekipa izvuče Real Madrid u polufinalu Lige šampiona. Atletiko je sinoć na svom terenu u revanš utakmici četvrtfinala Lige šampiona pobedio Barselonu s 2:0 i plasirao se u polufinale tog takmičenja. U polufinale su se, pored Atletika, plasirali i Mančester siti, Real Madrid i Bajern iz Minhena. Žreb za polufinala Lige šampiona održaće se u petak u 11.30 u Nionu. "Sve što želim je da u polufinalu ne dobijemo Real. Ne želim to", rekao je Luis za španske medije. I pored toga što je Atletiko eliminisao Barselonu, Filipe Luis smatra da je ekipa s Nou Kampa i dalje najbolja na svetu. "Po meni, oni su daleko, daleko ispred svih. Imaju najbolji napad na svetu i uvek će stvarati šanse. Ali, uspeli smo da izdržimo sve to", rekao je on. Fudbaler Atletika je naveo i da se njegova ekipa neće zadovoljiti samo polufinalom. "Uradili smo šta smo želeli i zadovoljni smo zbog toga, ali još ništa nismo osvojili. Ne smemo da se opustimo. Ako se opustimo samo na trenutak, cela sezona može da propadne", rakao je Filipe Luis.

10:40 - Teodosić MVP prvih mečeva četvrtfinala Evrolige
Košarkaš moskovskog CSKA Miloš Teodosić najkorisniji je igrač posle prvih utakmica plej-ofa Evrolige. Kapiten reprezentacije Srbije je u pobedi nad Crvenom zvezdom (84:74) ubacio 23 poena (4/5 za dva, 4/5 za tri), dodao po šest skokova i asistencija, za ukupan indeks korisnosti - 28. Isti indeks imao je još jedan srpski košarkaš, Miroslav Raduljica, ali je njegov Panatinaikos ubedljivo poražen u Vitoriji od Laborala 84:68. Raduljica je u ekipi Aleksandra Djorđević jedini bio raspoložen, pošto je postigao 21 poen, uhvatio šest skokova i zabeležio dve asistencije. Treće i četvrto mesto zauzeli su Entoni Rendolf iz Lokomotive i centar Laborala Janis Burusis, dok Top5 zatvara još jedan reprezentativac Srbije i šuter Fenerbahčea Bogdan Bogdanović.

10:11 - Gvardiola želi trofej Lige šampiona sa Bajernom
Trener fudbalera minhenskog Bajerna Pep Gvardiola odgovorio je svojim kritičarima i poručio da će uraditi sve kako bi se od kluba oprostio na najbolji mogući način - trofejom Lige šampiona. Bajern je u četvrtfinalu Lige šampiona eliminisao Benfiku ukupnim rezultatom 3:2, nakon što je sinoć u Lisabonu odigrao nerešeno 2:2. "Zadovoljni smo plasmanom u polufinale jer je Liga šampiona veoma teško takmičenje. Ispunili smo cilj i sada hoćemo da stignemo do finala. Po onome što čitam iz nemačkih medija, ukoliko ne osvojim Ligu šampiona moj rad u Bajernu biće nepotpun. Svakako je cilj da dođem do trofeja", rekao je Gvardiola, koji će igrati sedmo polufinale Lige šampiona, posle isto toliko sezona u trenerskoj karijeri.

09:59 - Alba: Sudija nije uticao na rezultat
Bek Barselone Đordi Alba smatra da sudija Nikola Ricoli nije uticao na ishod revanša četvrtine finala Lige šampiona protiv Atletika u Madridu. "Jorgandžije" su slavile 2:0 na Visente Kalderonu preokrenuvši poraz sa Nou Kampa od 2:1, a prelomni trenutak bio je penal u 88. minutu. "Video sam i da je Gabi igrao rukom, bio je penal, ali nisu zbog toga pobedili. Sudija je generalno bio dobar. Mnogo će reći da je trebalo da dobijemo penal, ali nekada budeš nagrađen, a nekada oštećen. Sudija nije uticao na rezultat", rekao je Alba i dodao: "Bili smo bolji u drugom poluvremenu, imali smo šanse koje smo morali da iskoristimo. Atletiko je uvek opušten protiv nas, teško je igrati protiv njega kada je tako "stegnut" u odbrani, ali smo i dalje imali prilika. Sada moramo biti ujedinjeni i koncentrisati se na Primeru i Kup kralja". U polufinale Lige šampiona plasirali su se Real, Atletiko, Mančester Siti i Bajern Minhen.

09:38 - Grizman: Spremni smo da idemo do kraja
Fudbaler Atletika Antoan Grizman, junak eliminacije Barselone, poručio je da je madridski tim spreman da ode do same završnice i osvoji trofej Lige šampiona. Francuski napadač sa dva gola bio je najzaslužniji za pobedu protiv branioca "ušatog" trofeja u pobedi Atletika sa 2:0 na Visente Kalderonu. "Mnogo smo srećni. Jako smo želeli četvrtfinale i na kraju došli do njega. Velika noć za nas i nadam se da možemo da je ponovimo. Atletiko čini sjajna grupa momaka i spremna je da uradi sve kako bi došla do uspeha. Svi smo se branili i to je naša najveća snaga", rekao je Grizman posle utakmice. Atletiko je tako ponovio uspeh iz sezone 2013/2014, kada je takođe u četvrtfinalu izbacio katalonski tim, a potom su ga minuti delili od titule prvaka Evrope u finalu protiv Real Madrida.
Reuters 
Foto: Reuters


09:11 - Simeone ponosan, ali ne samo na pobedu
Trener Atletika Dijego Simeone bio je ponosan na svoj tim, ali ne samo zbog plasmana u polufinale Lige šampiona. "Postoji vrlina u ovom timu, nešto što smo stvorili za četiri i po godine rada. Srećan sam zbog ovih igrača – ne govorim samo o polufinalu, važnije je od toga. Sve je manje pravih vrednosti u društvu, ali mi smo grupa poštenih radnika koji mogu da pobede ili izgube", kazao je Simeone. Atletiko je u revanšu na Visente Kalderonu pobedio Barselonu sa 2:0 i prošao je dalje posle 1:2 u Kataloniji. "Pobedili smo u đavolski teškoj utakmici, ali veoma lepoj. Nikada nismo prestali da verujemo, znali smo šta treba da uradimo. Prvo poluvreme igralo se više po našim uslovima, drugo po njihovima – oni imaju pojedince koji su mogli da prelome, ali mi smo ostali jaki. Postoje trenuci koji se nikada neće vratiti. Oni su jedinstveni u fudbalu. Videli smo mnogo dece na putu do stadiona, oni su verovali u nas. Ovo je bio poseban dan".

08:50 - Brajant otišao u penziju
Legendarni igrač Los Anđeles Lejkersa Kobi Brajant oprostio se prošle noći od košarke, Golden Stejt je oborio rekord Čikago bulsa po broju pobeda u regularnom delu sezonu, a Stefon Kari je preskočio granicu od 400 trojki u karijeri. LA Lejkersi su u Stejples centru pobedili Jutu sa 101:96, a cela utakmica bila je u znaku Kobija Brajanta. "Crna mamba" se oprostila od košarke i to na kakav način - postigao je 60 poena. Prošlu noć u NBA ligi obeležio je i Golden stejt, koji je sa 125:104 slavio protiv Memfisa i tako upisao 73. pobedu u sezoni i oborio rekord legendarnih Čikago bulsa iz sezone 1995/96. koji su na kraju regularnog dela imali skor od 72/10. Najbolji igrač današnjice Stefon Kari utakmicu je završio sa 46 poena, postigao je deset trojki i prešao granicu od 400 ubačenih trojki - 402.



08:30 - Enrike žali posle eliminacije iz LŠ
Trener Barselone Luis Enrike rekao je posle eliminacije od Atletiko Madrida u četvrtini finala Lige šampiona da žali što njegov tim nije ostvario željeni rezultati. "Utakmica je bila onakva kakvu smo i očekivali, iako možda jedino nisam očekivao da Atletiko zaigra ovoliko duboko. U svakom slučaju, nije ovo bio naš najbolji dan, nismo bili lucidni kao inače, pa smo se mučili da stvorimo šanse", rekao je Enrike. Atletiko je posle poraza u prvom meču 2:1 stigao do 2:0 i izborio polufinale LŠ. "Stvarno smo želeli da prođemo dalje, kako bismo ispunili izazov da odbranimo trofej, ali čestitamo Atletiko Madridu. Prvo poluvreme je bilo mirno, pošto su oni igrali na taj način, čekajući našu grešku kako bi nam dali gol. Evidentno je da nismo na svom maksimumu poslednjih desetak dana, ni približno onome na kom smo bili tokom sezone. Ali to je fudbal, a mi sada moramo da se podignemo", zaključio je Enrike.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE