Pica je mnogima omiljeno brzo jelo, ali isto tako ona može biti i vrlo kaloričan obrok. Uz neke trikove, pica se može transformisati u dijetalnije jelo
Predstavljamo vam recept za picu bez brašna i testa, koja sadrži svega 300 kalorija po jednom parčetu.
Sastojci: 800 grama izrendanog karfiola, 1 jaje, 100 grama izrendanog sira mocarele, 1 kuglica cele mocarele, malo pasiranog paradajza, origano ili bosiljak i so po želji.
Postupak pripreme, testo: "Zahvaljujući ovom brzom i finom receptu slasna pica može postati dijetalno jelo bez brašna i testa, koje sadrži svega 300 kalorija".
1. Izrendani karfiol skuvajte na pari 3 minuta a potom prebacite u posudu.
2. Dodajte jaje, mocarelu i so po želji i sve dobro izmešajte.
3. U lim za pečenje stavite papir za pečenje, a na njega stavite dobijenu mešavinu.
4. Kašikom je raširite i lagano utisnite na papir i oblikujte u krug, da izgleda kao testo za picu.
5. Stavite testo da se peče u zagrejanoj rerni na 200stepeni i peći oko 30 do 40 minuta ili dok ne dobije zlatno smeđu boju.
Nadev:
1. Picu izvadite iz rerne i premažite je pasiranim paradajzom.
2. Mocarelu isecite na kriške, rasporedite ih po pici i dodajte začine.
3. Vratite picu u rernu i pecite na 220 stepeni oko 15 do 20 minuta.
4. Izvadite picu iz rerne, isecite i služite toplu.