Ručak
Sastojci:
- 500 g zelene boranije
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 250 g paradajza
- ulje, so, biber, malo svežeg peršuna
Priprema:
Očistite i sitno iseckajte glavicu luka. Što sitnije iseckajte i beli luk. Očistite paprike, odstranite koštice, pa ih isecite na prutiće.
Paradajz prelijte vrelom vodom kako biste s njega lakše ogulili kožicu.
Boraniju očistite i isecite na manje komade. Blanširajte ih u slanoj vodi pet minuta, a potom ih potopite u hladnu vodu da zadrže lepu zelenu boju (ako je zamrznuta, ne morate je blanširati).
Na masnoći prepržite luk, dodajte beli luk, nakon toga i paradajz i dinstajte desetak minuta dok se ne napravi sos. Dodajte boraniju i paprike i dinstajte dok povrće ne postane mekano. Začinite po ukusu solju i biberom.
Pre posluživanja jelo začinite seckanim listićima peršuna.